Konkurrerte mot 100 bedrifter fra hele Europa: – Det er en fantastisk god erfaring

- Å delta på denne messen har vært målet vårt siden oppstarten av bedriften, forteller Henrik Charlsen og Einar Fredriksen på telefon fra Riga.

- Å delta på denne messen har vært målet vårt siden oppstarten av bedriften, forteller Henrik Charlsen og Einar Fredriksen på telefon fra Riga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka har ungdomsbedriften Mundus fra Aust-Lofoten videregående skole deltatt på International Student Company Festival (ISCF) i Riga sammen med rundt 100 bedrifter med til sammen 400 elever.

DEL

Ungdomsbedriften består av kvintetten Emil Edvardsen, Viktor Solhaug, Einar Fredriksen, Ruben Falk Jensen og Henrik Charlsen. Sammen reiste dem mandag til Latvias hovedstad for å vise frem produktet sitt, som er miljøvennlige såper. Såpene har de selv kokt på skolekjøkkenet, og ingrediensene består av naturlige produkter som kokosolje.

– Vi sendte en søknad til Ungt Entreprenørskap Nordland og fikk innvilget den. Vi har veldig lyst til å utvikle oss og teste produktet vårt i et annet marked enn lokalt hjemme i Lofoten. Å delta på denne messen har vært målet vårt siden oppstarten av bedriften, forteller Einar Fredriksen og Henrik Charlsen på telefon fra Riga.

Miljøvennlig og bærekraftig

Hvorfor valgte dere å satse på miljøvennlige såpe?

– Vi følte at hvis vi skulle starte en bedrift måtte vi satse på noe som er miljøvennlig og bærekraftig. Vi bor i fine Lofoten, og å bytte ut plast og holde produktet så miljøvennlig som mulig er hovedmålet vårt, forklarer Fredriksen.

I Riga har gründerne deltatt på messe, hatt teambuilding-aktiviteter med andre bedrifter og deltatt på prisutdeling. Messen har svart til forventningene og gitt mersmak, ifølge Mundus UB.

– Det har vært veldig fint. Vi har tatt med oss nyttig erfaring. Vi tok ingen priser, men vi satser på å reise tilbake til neste år og vinne, understreker Charlsen og Fredriksen, og legger til:

– Det er litt kjedelig at skolen vår ikke støtter entreprenørskap. Tidligere år har bedrifter fra Aust-Lofoten videregående skole fått støtte til å dra på slike turer, men det hadde de ikke kapasitet til å bidra med i år. Det er kjipt for oss. Det har vært mye hardt arbeid, men vi vil gjerne takke Vågan kommune, Scandic, Thore Magnussen og Sønn og Ungt entreprenørskap Nordland som har støttet oss.

Gode tilbakemeldinger

Hvilke tilbakemeldinger har dere fått på produktet deres?

– Veldig gode tilbakemeldinger som går på at det er et godt konsept som er bra utført. Vi hadde med oss omtrentlig 100 såper, og har solgt det meste. Vi hadde også med prototypen på vår nye tangsåpe som vi fikk vist frem til juryen, forteller Charlsen.

Totalt har bedriften solgt omtrentlig 400 av de miljøvennlige såpene. De forventer at det som fremdeles er på lager blir solgt innen kort tid.

– Vi skal videreføre bedriften også i neste skoleår hvis alt går etter planen. Forhåpentligvis kan vi bli flere etter hvert også, konkluderer duoen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken