Legger ned linja ved Aust-Lofoten videregående skole

Legges ned: Tilbudet i medier- og kommunikasjonsfag ved Aust-Lofoten videregående skole legges ned. Det ble klart etter behandlingen i fylkestinget.

Legges ned: Tilbudet i medier- og kommunikasjonsfag ved Aust-Lofoten videregående skole legges ned. Det ble klart etter behandlingen i fylkestinget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tilbudet i medier- og kommunikasjonsfag ved Aust-Lofoten videregående skole legges ned.

DEL

Det er klart etter behandlingen i fylkestinget torsdag om endringer i tilbudsstrukturen for videregående skoler i Nordland.

- Vg1 og Vg2 medier- og kommunikasjons ved Aust-Lofoten videregående skole legges ned fra skoleåret 2018-2019 med påfølgende nedlegging av Vg3 fra skoleåret 2019-2020. Det er ønskelig at skolen tilbyr programfag til valg innenfor medier- og kommunikasjon til elever på studiespesialisering hvis dette er mulig. Vg1 og Vg 3 medier- og kommunikasjon er ikke igangsatt inneværende år, heter det i vedtaket.

Les også: Kritisk til kutt på videregående skole: – Elevene bør få så mange tilbud som mulig i nærheten

Les også: Færre 16-åringer presser fylket. Vil legge ned en lang rekke fag i hele fylket - et av dem i Lofoten

I tråd med innstillinga

Rektor ved Aust-Lofoten videregående skole, Hugo Bjørnstad, registrerer at vedtaket er i tråd med innstillinga.

- Vi tar vedtaket som er fattet til etterrettning, også tror jeg hovedoppgaven framover for oss alle i fylket er å sørge for at vi blir flere mennesker totalt sett. På den måten kan vi på sikt få opp kullene for å tilby et bredere spekter av utdanningsretninger, sier Bjørnstad.

Et innspill fra skolen da forslaget om nedleggelse kom, var å kunne beholde medier- og kommunikasjon som yrkesfag i framtiden, og Bjørnstad pekte blant annet da på at skolen har moderne utstyr.

- Vi er opptatt av at vi skal ha tilstrekkelig grunnlag for to paralleller på studiespesialisering. Vi vil ivareta alt fra språkfag til samfunnsfag, men også muligheter for et tilbud innenfor realfag. Vi har samtidig gjort oppmerksom på at vi har mistet de estetiske fagene, men det har en sammenheng med at elevtallene går ned og at skoleeier har lagt vekt på en struktur som fanger opp arbeidslivets behov og ikke minst sørger for et bredt spekter i regionen, sier Bjørnstad.

Les også: Framtida til medier- og kommunikasjon: – Jeg utelukker ingenting

Kan ikke erstatte

- Vi synes det er veldig trist at Lofoten mister ei medieutdanning. Vi har forståelse for at fylkestinget må spare penger, men synes det er synd at elever i Lofoten som ønsker å gå denne retningen nå må ut av regionen for å ta utdanningen, sier nestleder i Vågan SV, Hilde-Sofie Aasgaard.

Da forslaget om nedleggelsen kom pekte Vågan SV på at Lofoten er en region med firelokalaviser, lokalkontor for NRK og TV2, samt en rekke andre mediebedrifter. De ønsket også at linja skulle legges om til et yrkesfaglig tilbud, for å hindre konkurranse med de to studiespesialiserende klassen ved Aust-Lofoten vgs.

- Ved å gi elevene et valgfag gir de dem en smakebit på faget, men det kan på ingen måte erstatte ei fullverdig medielinje, sier Aasgaard.

I dag går det 16 elever på vg2 medier- og kommunikasjon.

Les også: Advarer fylkespolitikerne mot skolekutt i Lofoten: - Vi har ingen tilbud å miste!

Artikkeltags