Nå vil de gi bedre utsikt mot byen - og trenger din hjelp

Inviterer til dugnad: Førstkommende mandag inviterer Baard Nordby i Lysets By og Sølvi Stemland Sameien i Svolvær Innbyggerforening til dugnad ved Børvågtunnelen for å få fjernet skogen.

Inviterer til dugnad: Førstkommende mandag inviterer Baard Nordby i Lysets By og Sølvi Stemland Sameien i Svolvær Innbyggerforening til dugnad ved Børvågtunnelen for å få fjernet skogen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Svolvær Innbyggerforening og Lysets By slår seg sammen for å gi bedre utsikt mot Svolvær, og vil gjerne ha med enda flere!

DEL

For fire år siden tok Lysets By initiativ til å få fjernet skog ved Børvågtunnelen.

– Da var det masse skog der når man kjørte mot Svolvær, og umulig å se byen idet man kom ut av tunnelen. Lysets by ville ha en finere utsikt, og tok derfor initiativ til å få fjernet mye av skogen, forteller Baard Nordby i Lysets By.

Kjører ny runde

Siden da har skogen vokst en del. Lysets By har nå fått med seg Svolvær Innbyggerforening på laget for en ny runde med nedhogging av trær.

– Når man kommer ut av tunnelen er det jo veldig hyggelig om man kan se Svolvær med en gang, forteller Sølvi Stemland Sameien i Svolvær Innbyggerforening.

De har fått klarsignal fra grunneier til å hogge ned skogen i området.

Inviterer til dugnad

Førstkommende mandag inviterer de til dugnad.

– Ta med motorsag, saks og arbeidshansker. Jo flere vi er, jo koseligere blir det. Møt opp og gjør en innsats for Svolvær, oppfordrer Stemland Sameien og Nordby, som selv gjerne stiller opp.

– Det er både sosialt og artig. Vi gjør denne innsatsen for Svolvær, og jo flere vi er jo fortere går det!

Tirsdag inviterer Nordby også til dugnad på kirkegården.

– Svolvær Kirkegård Velforening skal stelle og gjøre det fint til 17. mai. Også her ønsker vi gjerne å få med flere, smiler han.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken