Ektepar til topps i Lofotmesterskapet i tørrfisk-kasting: – Veldig artig!

Seier: Camilla Austad og Håvard Hamnes gikk av med seieren i Lofotmesterskapet i tørrfisk-kasting og vant to billetter til Høllafæst. Her sammen med konfransier Stein Alsos.

Seier: Camilla Austad og Håvard Hamnes gikk av med seieren i Lofotmesterskapet i tørrfisk-kasting og vant to billetter til Høllafæst. Her sammen med konfransier Stein Alsos. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lørdag formiddag inviterte Høllafæst for første gang til Lofotmesterskap i tørrfisk-kasting under hjellen på torget i Svolvær. Flere samlet seg rundt hjellen for å få med seg de mange deltakerne som kjempet om førsteplassen.

Vinneren av den uhøytidelige konkurransen kvalifiserte seg til NM i tørrfisk-kasting i Oslo i mai 2019. Beste dame og beste mann vant også festivalpass til Høllafæst.

Festivalpassene var det til slutt ekteparet Camilla Austad og Håvard Hamnes som stakk av med.

– Dette var jo veldig artig. Nå har jeg mulighet til å være med på NM. Om det blir noe av får vi se, det er fortsatt lenge til mai, ler Hamnes.

– Å vinne var jo gøy. Dette er ikke akkurat noe jeg har øvd så mye på. Det ble noe impulsivt, men det var ikke så mange damer med, så da tenkte jeg hvorfor ikke, legger Austad til.

Hamnes hadde imidlertid øvd litt hjemme, men hadde forberedt seg på litt mer takhøyde enn det hjellen på torget kunne by på.

– Da hadde det nok blitt lettere å kaste langt. Under øvinga holdt vi på å knuse et vindu og ødelegge et hoppeslott, ler han.

Høllafæst, som arrangerte Lofotmesterskapet i tørrfisk-kastinga, nærmer seg med stormskritt og går av stabelen 25.–26. juli.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags