Fyrer opp raketter på Svinøya

Forbereder seg: Jørn Stenbakk og Yngve Bruhaug har allerede begynt å forberede seg til rakettoppskytingen i Svolvær som skal skje klokken 18 på nyttårsaften. De lover god stemning. Foto: Synne Mauseth

Forbereder seg: Jørn Stenbakk og Yngve Bruhaug har allerede begynt å forberede seg til rakettoppskytingen i Svolvær som skal skje klokken 18 på nyttårsaften. De lover god stemning. Foto: Synne Mauseth

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi er ikke helt i mål med tanke på økonomien enda, men vi kommer til å svi av likevel.

DEL

Det sier formann i Svolvær Innbyggerforening, Thorvardur Gunnlaugsson.

Tidligere i høst startet innbyggerforeningen en innsamling til fellesoppskytning av raketter på nyttårsaften. Foreløpig har de ikke samlet inn nok penger, men Gunnlaugsson kan forsikre at det blir raketter uavhengig av det.

– Jeg sjekket konto senest i går. Vi er enda ikke helt i mål, men skal sende ut brev til alle husstander over nyttår hvor de står fritt til å støtte om de ønsker det, smiler han, og legger til at det noen ganger er vanskelig å videreføre slike tiltak med rundt 90 betalende medlemmer.

Les også: Meteorologen tror på fine forhold nyttårsaften

Fra Svinøya

I år er det femte gangen at Svolvær Innbyggerforening ordner med fellesoppskyting av raketter på nyttårsaften. De første to årene ble de sendt opp fra Svinøybrua.

I fjor ble oppskytingen flyttet til lenger ut på Svinøya, slik at fyrverkeriet kan nytes fra torget i Svolvær. I år, som i fjor, blir fyrverkeriet fyrt opp klokken 18.00.

– På denne måten får barnefamilier med seg rakettene, og man rekker å se kongens tale i tillegg, ler Gunnlaugsson.

Videre forteller han at det er meldt brukbart vær nyttårsaften, og at han har stor tro på at rakettene blir en suksess.

– Vi har allerede begynt og sette opp en del store batterier. Det vil bli en del raketter, og dette er jo profesjonelt fyrverkeri så det blir veldig bra, sier Gunnlaugsson.

Kabelvåg og Laupstad

Også andre plasser i Vågan kommune blir det felles rakettoppskyting på nyttårsaften.

I Kabelvåg arrangeres det fakkeltog klokken 17.00. Deretter blir det rakettoppskytning for store og små fra torget.

På Laupstad arrangeres det også fakkeltog klokken 17.00, påfølgende av oppskyting av raketter.

Artikkeltags