Gå til sidens hovedinnhold

Mørklagte lyspunkt langs E10 fikses

Det legges nye lys i Nonshaugtunnelen

Artikkelen er over 4 år gammel

I tillegg til kommunale mørkelagte gater flere steder i kommunen, har også lyspunkter langs E10 gjennom Svolvær vært mørklagt.

Etter å ha vært delvis mørklagt det siste døgnet langs E10 i Svolvær, er det nye lyssystemet i Nonshaughtunnelen snart på plass. Men det mangler fortsatt litt arbeid.

Onsdag ettermiddag ble lampene i Nonshaugtunnelen i Svolvær kuttet, dette på grunn av legging av ny strømkabel, samt installering av nytt styringsskap til lysene i tunnelen. EL-Team AS Sortland, som utfører arbeidet for Statens vegvesen, er i full gang med arbeidet, og jobber med å få saken løst så fort som mulig.

– Hvis vi ikke kutter lysene når vi legger ny strømkabel, risikerer vi å få en kortslutning i hele området. Vi satser på å bli ferdige i dag, men det vil fortsatt bli delvis mørkleggelse fram til mandag, på grunn av utbytting av lysene i tunnelen, forklarer elektriker på stedet, Roger Furås.

Mer mørkleggelse

Furås påpeker at det også skal legges ny strømkabel neste uke, og at folk må være forberedt på mer mørklegging.

– Neste uke vil det gjelde strekningen mellom fergekaia og Esso i Svolvær. Det er viktig at forbigående bilister og fotgjengere er klare over at det kan bli mørkt på veien i den perioden, ellers kan det bli farlig, sier elektrikeren.

 

Han forteller avslutningsvis at fotgjengere også kan forvente seg vanskelig forbipassering i tunnelen.

– Vi prøver å være så synlige som mulig for dem som skal forbi til fots, vi er her for å hjelpe til, sier Furås.

Det er avsatt penger

I møtet mandag i hovedutvalg for næring, plan- og utvikling (NPU) i Vågan tok flere politikere opp problemer med mørklagte gatelys i kommunen.

– På Pundslett er 30 gatelys mørke og jeg har fått forespørsler om saken, sa Bent Eriksen (H).

Også mørklagte veilys på Laupstad og på Lyngvær kom på bordet da utvalget først begynte å diskutere situasjonen for veilys flere steder i kommunen.

– Dette er på tredje vinteren og jeg synes ikke det skal være sånn, mener NPU-leder Harald Hansen om situasjonen på Lyngvær og pekte også på veilys som er på om sommeren og mørke om vinteren.

– Det blir latterlig, mente han.

Rådmann Tommy Stensvik minnet i møtet om at det er satt av en del penger i budsjettet til nettopp å gjøre noe med veilysene i kommunen framover.

– Det er satt av mye penger i den neste fireårsperioden der vi skal skifte ut og der også kommer en sak til NPU på bytte av styringsenhetene, sa rådmannen.

Kommentarer til denne saken