Nordnorsk toppmøte legges til Lofoten neste år

- Globalisering, urbanisering og digitalisering utfordrer den tradisjonelle norske forretningsmodellen, men det en en utfordring vi må ta tak i, sa statsminister Erna Solberg under talen på Agenda Nord-Norge.

- Globalisering, urbanisering og digitalisering utfordrer den tradisjonelle norske forretningsmodellen, men det en en utfordring vi må ta tak i, sa statsminister Erna Solberg under talen på Agenda Nord-Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Agenda Nord-Norge kommer til Lofoten i 2018

DEL

De siste dagene har samlingen Agenda Nord-Norge hatt en rekke aktører fra hele landsdelen innen næringsliv, akademia og næringsliv samlet i Mo i Rana til den årlige samlingen.

Blant annet har også statsminister Erna Solberg deltatt i år. Flere fra Lofoten har også vært til stede og til neste år arrangeres stormøtet i Svolvær. Det forteller Vågan-ordfører Eivind Holst.

- Det er positivt at man velger Lofoten og at vi kan få være med på å fremsnakke Nord-Norge også herfra, sier Holst.

Han viser også til at man har kapasitet til å ta i mot møtet som i år rommet 480 deltakere.

- Så er det også fint å komme til Svolvær og Lofoten. Det skjer også en del i Lofoten, Svolvær og Vågan, peker han på.

I år har temaet vært globalisering, urbanisering og digitalisering for samlingen.

- Hvert år samler vi politikere, næringsliv og akademia for å bidra til at Nord-Norge løftes mot nye høyder gjennom diskusjon, kunnskapsdeling og nettverksbygging, heter det på nettsidene til Agenda Nord-Norge.

LO, NHO og SpareBank1 Nord-Norge står bak Agenda Nord-Norge. Samlingen ble arrangert i Alta i 2016 og i Bodø i 2015.

Agenda Nord-Norge har også et ambassadørprogram, her er to fra Lofoten med i år: Kjersti og Hans Fredrik blir ambassadører

Les også: Kari fikk ærespris fra Nord-Norge.

Artikkeltags