Vil ha raketter også i år: - Vi vil oppfordre så mange som mulig til å bidra

I fjor: Jørn Stenbakk og Yngve Bruhaug var klar med fyrverkeriet i fjor. Det er de også i år, og nå håper Svolvær Innbyggerforening at befolkningen bidrar for å dra fellesoppskytinga i land.

I fjor: Jørn Stenbakk og Yngve Bruhaug var klar med fyrverkeriet i fjor. Det er de også i år, og nå håper Svolvær Innbyggerforening at befolkningen bidrar for å dra fellesoppskytinga i land. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Svolvær Innbyggerforening ønsker fellesoppskyting av raketter på nyttårsaften også i år, men trenger hjelp fra befolkningen for å dra det hele i land.

DEL

Tidligere i høst startet innbyggerforeningen en innsamling for å få realisert fellesoppskytingen. Foreløpig er har de ikke samlet inn nok penger.

- VIC, Anker Brygge, Arntine's og DNG Norge er bedriftene som har bidratt så langt, i tillegg til noen enkeltpersoner. Men vi er fortsatt ikke i mål og vi vil oppfordre så mange som mulig til å bidra. Det trenger ikke være snakk om det store beløpet, men hvis mange bidrar hadde det vært fantastisk, sier kasserer i Svolvær Innbyggerforening, Thorvardur Gunnlaugsson.

Suksess i fjor

Fyrverkeriet koster rundt 30.000 kroner, og Gunnlaugsson forteller at de foreløpig har samlet inn rundt en fjerdedel av denne summen.

- Fyrverkeriet varte i 17 minutter i fjor, og vi kan love at det blir minst like bra i år, ler han, og legger til at fjorårets fellesoppskyting ble en stor suksess.

- Det var utrolig mye folk på torget, og det hele var fantastisk flott.

I fjor ble rakettene fyrt av klokken 18. Det vil de også bli i år.

- I fjor så vi mange barnefamilier på torget, og dette er også mye av grunnen til at vi gjennomfører arrangementet såpass tidlig. I tillegg kommer alle seg tidsnok hjem til å høre kongens nyttårstale, ler Gunnlaugsson.

Viktig med bidrag

I år vil det være fjerde året på rad at Svolvær Innbyggerforening gjennomfører fellesoppskytingen, og Gunnlaugsson får støtte fra formann Sølvi Stemland Sameien i at det er et fint arrangement.

- Det er helt fantastisk. I fjor var det stappfullt på torget, og da er det også viktig at innbyggerne bidrar, sier hun.

I år vil oppskytingen foregå ved Selstad på Kuba, og Yngve Bruhaug er igjen ansvarlig for at fyrverkeriet blir fyrt opp.

Bidrag kan vippses til 95865557 eller overføres til kontonummer 4580.13.81190.

Også andre plasser i Vågan blir det felles rakettoppskyting. I Kabelvåg arrangeres det fakkeltog klokken 17.00, etterfulgt av rakettoppskyting på torget. Det samme skjer på Laupstad.

Les også: Fyrer opp raketter på Svinøya

Artikkeltags