Skipperen etter Skårungen-premiere: – Publikum kan forvente seg snadder framover!

Lag Sivertsen Jr: Foran f.v. Daniel Basit Løken, Nina Bull-Engelstad, Susanne Winther og Oddmund Hansen. Bak står skipper Geir Sivertsen fra Laukvik. Foto: NRK/ Bernt Olsen

Lag Sivertsen Jr: Foran f.v. Daniel Basit Løken, Nina Bull-Engelstad, Susanne Winther og Oddmund Hansen. Bak står skipper Geir Sivertsen fra Laukvik. Foto: NRK/ Bernt Olsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Skipperen vet fortsatt ikke hvem som meldte han på, men angrer ikke på at han deltok på «Skårungen».

DEL

Søndag var det duket for premiere på NRKs nye realityserie «Skårungen». 564.000 nordmenn satt klistret til TV-skjermen da 12 deltakere startet konkurransen om hvem som behersker fiskeryrket best i Lofoten. Geir Sivertsen fra Laukvika er med i serien som skipper.

– Det er bestandig rart å se og høre seg selv på TV. Man høres skikkelig teit ut, ler han.

Til tross for hvor teit han selv måtte synes han høres ut, har ikke de gode tilbakemeldingene latt vente på seg etter søndagens premiere.

– Det virker som om folk synes serien er bra. De jeg har snakket med og folk på sosiale medier virker fornøyde, sier han, og legger til;

– Også er det selvfølgelig som en reklamefilm for Lofoten. Det er noen mektig fine bilder av landskapet.

Les også: – Publikum kan forvente seg snadder!

Angrer ikke

Sivertsen vet fortsatt ikke hvem som meldte han på, men er takknemlig ovenfor den som gjorde det.

Leder: Skipperne er skårungenes læremestre. F.v. Geir Sivertsen, Jens Ringstad og Vegard Eriksen Bangsund. Både Sivertsen og Ringstad er lofotinger. Foto: NRK/Bernt Olsen

Leder: Skipperne er skårungenes læremestre. F.v. Geir Sivertsen, Jens Ringstad og Vegard Eriksen Bangsund. Både Sivertsen og Ringstad er lofotinger. Foto: NRK/Bernt Olsen

– Da jeg fikk vite det trengte jeg først litt betenkningstid. Det var midt i sesongen, og mye som skulle klaffe. Men etter å ha diskutert det litt fram og tilbake med familien, fant vi ut at det hørtes artig ut. Det viste det seg også å være, sier Sivertsen, som også ønsket å fremme yrket sitt.

Han har fisket siden barndommen, og startet karrieren som fisker da han var med faren sin på havet fra 12-årsalderen av. Sivertsen har selv vært skårunge en gang i tiden, og synes at skårungene i programmet klarte seg bra.

– De var både lærevillige og tok det meste på strak arm. Vi var et flott lag, egentlig det beste, ler han.

Lover spenning

Etter å ha kommet på andreplass i en særdeles spennende filletkonkurranse under søndagens episode, måtte Sivertsen velge en skårunge fra eget lag som skulle ut i duell. Det endte med at han sendte Oddmunn Hansen ut i kamp mot «Skårungens» yngste deltaker, Kaia Urdahl. Resultatet gikk i Sivertsens favør etter en noe tårevåt duell.

– Det var en trist seanse, men jeg gikk «all inn» for å prøve og berge eget lag. Det kunne ha slått begge veier, men jeg hadde en følelse av at Oddmunn hadde gjort dette før, sier han.

Etter spenning og drama allerede i første episode, kan Sivertsen meddele at resten av serien ikke blir noe mindre underholdende.

– Publikum kan forvente seg mye snadder! Det er mange gode og rare konkurranser, og ikke minst enda mer natur. Det er jo allerede over et år siden vi spilte det inn, og det er utrolig hva vi glemmer, men jeg kan i alle fall love spenning.

Fornøyd med seertallene

Det kan også prosjektleder Marita Evjen i NRK.

– Publikum kan forvente seg tøffe konkurranser og dramatikk. Når 12 uerfarne deltakere får prøve seg som fiskere, blir det gjerne både problemer, utfordringer og morsomme situasjoner, sier Evjen.

Med et seertall på 564.000 i første episode, sier hun seg godt fornøyd.

– Til sammenligningsgrunnlag hadde kjendisutgaven av 71 grader Nord 289.000 seere på søndag, og Anno hadde 544.000 på mandag. Vi synes det er gøy at så mange har fått med seg programmet, og er veldig fornøyde selv.

I likhet med Sivertsen, forteller også Evjen at de gode tilbakemeldingene ikke har latt vente på seg.

– Publikum synes det er både flott natur og gode deltakere, sier hun.

Skårungen sendes mandager og søndager på NRK.

Artikkeltags