Det tradisjonsrike arrangementet skal uansett gå av stabelen også i år.

– Det blir «Lofoteventyret 2016» tradisjonen tro, understreker nemlig kultursjef Audhild Berthinussen i Vågan kommune overfor Lofotposten.

Hun sier at det endelige programmet ennå ikke er spikret, men at man i år vil velge å ikke la dette bare være en Svolvær-opplevelse.

Man vil i 2016 trekke inn også krefter fra noen øvrige bosettinger i Vågan kommune.

Det som ikke endres er at man åpner «Lofoteventyret» med Torsketoget fra Svolvær skole og ned til torget tirsdag den 29. mars.

Framme på torget vil det bli formell åpning ved ordfører Eivind Holst. Og første til og med fjerde klassetrinn vil synge. Elevrådsleder Synne Drechsler er påsatt som konferansier, sier Audhild Berthinussen.

Også Paradetroppen vil delta i årets torsketog, der alle våganunger som vil, kan delta.

Det blir også skreifest for de eldre, og her har ildsjelene i Livsglede for eldre en sentral rolle. Bosatte både ved eldreinstitusjonene, i omsorgsboligene og ved Havlykvartalet skal involveres på skreifesten.

Mellomtrinnet ved Svolvær skole skal ha kunstverksted sammen med Bjørn Tore Stavang i forkant av Lofoteventyret, og trolig blir det satt opp ei tilhørende utstilling av mellomtrinnets elever på skolen.

To kinoforestillinger med filmen «Finding Nemo» til rimeligere inngangspris er også planlagt både 29. og 30. mars.

Ellers trekker man veksler på at Lars Bremnes med band skal underholde i Lofoten kulturhus 31. mars, og lørdag 2. april skal Ole Petter Refsahl underholde på Vågan bibliotek med lesestund for barna.

 

Og søndag 3. april blir det gratis kunstverksted med Kristin Risan på Galleri Espolin, der fotoutstillingen til lofotpostjournalist Odd Gjerstad også vises.

Søndag 3. april er det familiedag både på Lofotmuseet og Lofotakvariet.

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening med Knut Sundquist avslutter søndag kveld med klassisk konsert i Lofoten kulturhus.