Utestedene må stenge kl. 02.00

Stengetid: Natt til søndag inntrer sommertid, og skjenkestedene må stenge kl. 02.00 når klokka skal stilles fram en time til kl. 03.00.

Stengetid: Natt til søndag inntrer sommertid, og skjenkestedene må stenge kl. 02.00 når klokka skal stilles fram en time til kl. 03.00.

Artikkelen er over 3 år gammel

Natt til kommende søndag trer sommertid i kraft, og klokka skal stilles fram en time. Dette vet man allerede ett år i forveien, men for VM-deltakerne som trodde de skulle få feste til kl. 03.00 natt til søndag, blir det altså annerledes.

DEL

Utestedene må stenge kl. 02.00 natt til søndag, for da skal klokka stilles fram til kl. 03.00, og det betyr at klokka da er 03.00, og det gjelder alle i Norge, ikke bare utestedene i Svolvær og Vågan.

Espen Svartsund ved Svolvær politistasjon sier at dette med sommertid er et kjent fenomen hvert år, og at politiets oppgave er å kontrollere at utestedene ikke bryter reglene, men at det er kommunen som avgjør skjenketidene.

– Vågan kommune har ikke foretatt seg noe i forhold til dette. Vi har heller ikke fått noen henvendelser fra utelivsbransjen om dette fram til i dag, så kl. 02.00 natt til kommende søndag er det ut fra de regler som gjelder, stengetid fra kl. 02.00, sier rådmann Tommy Stensvik i Vågan.

I utelivsbransjen svarer de at loven er det ikke noe å gjøre med. De må forholde seg til reglene og stenge klokken to.

- Dette har vi sjekket opp ved flere anledninger tidligere og det er ikke noe å gjøre med, sier Erik Taraldsen på Thon Hotel Lofoten.

Artikkeltags