Håkon har spilt verdens høyeste og verdens kaldeste konsert: Nå inntar han Svolværgeita

Til Lofoten: Bilde er tatt på Aconcagua 6962 meter over havet. Håkon Skog Erlandsen har med det holdt verdens høyeste konsert.

Til Lofoten: Bilde er tatt på Aconcagua 6962 meter over havet. Håkon Skog Erlandsen har med det holdt verdens høyeste konsert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håkon Skog Erlandsen har holdt verdens høyeste konsert på Aconcagua 6962 meter over havet. Neste år står Mount Everest for tur, men først skal han holde konsert på Svolværgeita.

DEL

Til helga kommer han til Lofoten, og skal lørdag holde foredrag på Præstengbrygga i Kabelvåg og Du Verden i Svolvær. Han skal også holde konsert på Lofotens Hus i forbindelse med vinfestivalen i Henningsvær.

– Jeg har en bakgrunn som profesjonell musiker, samt semiprofesjonell triatlet, og vet at klatre- og triatlonmiljøet i Lofoten er aktivt. Jeg håper at jeg treffer noen av disse folkene på foredragene mine, sier Skog Erlandsen, som skal fortelle om sitt prosjekt og vise spektakulære bilder.

– Jeg har en annerledes jobb enn det folk flest har, og i foredragene forteller jeg om hvordan man kan leve av det man liker å holde på med aller best, legger han til.

Skog Erlandsen har satt seg et hårete mål om å spille konsert på de høyeste fjelltoppene i hvert kontinent. I tillegg til å ha holdt verdens høyeste konsert i Argentina, har han også holdt verdens kaldeste konsert på Alaska i 42 minusgrader. Neste år tar han sikte på å holde konsert på Mount Everest, men før den tid tar han altså med seg saksofonen til Lofoten. Søndag spiller Skog Erlandsen konsert på Svolværgeita.

– Vi tenkte at det kunne være en kul greie. Jeg har alliert meg med Geir- Rune (Holm, journ.anm.) som skal klatre opp sammen med meg, før det blir konsert på toppen. Det hadde vært hyggelig om folk tok turen, også satser vi på fint vær, sier Skog Erlandsen, som opprinnelig kommer fra Mo i Rana.

Svolværgeita har blitt et yndet mål for dem som ønsker å utføre spektakulære ting. Les mer om dette her: 15 toppsaker om Svolværgeita

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags