-Jeg har fått veldig mange venneforespørsler på Facebook og følgere på Instagram

F.v: Victor Dammann, Hanne Lene Sandven, Christina Paus, Anna Juan Evensen, Fred-Levi Andersen, Simen Kvarstad, Katrine Hillestad og Yousef Hjelde Elmofty i kampsporthallen på Oppsal Arena. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

F.v: Victor Dammann, Hanne Lene Sandven, Christina Paus, Anna Juan Evensen, Fred-Levi Andersen, Simen Kvarstad, Katrine Hillestad og Yousef Hjelde Elmofty i kampsporthallen på Oppsal Arena. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det var veldig spennende, og en helt utrolig og unik opplevelse, sier Fred-Levi Andersen (14) fra Svolvær.

DEL

Ungdommen fra Svolvær, som brenner for Taekwondo, er med i NRKs ungdomsserie «Best i mest» som sendes på NRK i kveld.
Serien har med åtte ungdommer som er blant landets beste i sine idretter. I «Best i mest» skal de lære hverandres idretter og konkurrere i dem.
Fred-Levi Andersen har drevet med Taekwondo siden han var 7 år, og ble valgt ut til å representere sporten. Sammen med de andre deltakerne fikk han to dager på å lære seg idretten til de andre deltakerne, som er kunstløp, hekkeløp, roing, motocross, skihopp, bueskyting og breakdance.
– Å få være med på et TV-program er ikke noe så mange får oppleve. Jeg fikk være med i en stor konkurranse og jeg fikk nye venner. Det var veldig artig, sier Fred-Levi til Lofotposten.
I starten var det uvant for Fred-Levi å bli fulgt av kameraene hele tiden, og han innrømmer at det gjorde han nervøs.
– Når jeg har sett meg selv på TV i ettertid ser jeg at jeg var litt nervøs i enkelte intervju, men det ble bedre etter hvert.

– Jeg var ordentlig redd!

Filmingen av serien foregikk i Oslo. Fred-Levi forteller at det var stressende å bare få to dager på å lære seg hver idrett.
– Det var stressende, og vi måtte jobbe hardt på hver eneste trening. Enkelte idretter var vanskeligere enn andre, og vi ble slitne, sier han, og legger til:
– Det som var mest skummelt var skihopp. Det var jeg ordentlig redd for! Jeg har litt høydeskrekk, og tanken på at du skal hive deg ut i lufta er skummelt i seg selv, men det gikk bare fint, avslører han.
Av de andre idrettene likte han breakdance og motocross aller best.
– Det var skikkelig artig og ga meg et lite adrenalinkick.
Hva var høydepunktet ditt i programmet?
– Det var nok starten, da jeg møtte alle de andre. Vi ble kjent med hverandre som personer og hadde det morsomt sammen.

Stolt av seg selv

Fred-Levis hovedoppgave i serien var å lære bort sporten sin, Taekwondo, til de andre deltakerne.
– Det var veldig interessant, spesielt siden alle hadde forskjellig utgangspunkt. Men det gjorde meg glad at de viste at de hadde lyst til å lære det, sier Fred-Levi, som synes sluttresultatet ble godt.
– Finalekampen mellom Anna og Simen var helt utrolig. Enkelte knekte koden, og var tekniske og fintet ut motstanderen med kontringer. Simen var rask og eksplosiv, og klarte å utnytte sine fordeler, sier Fred-Levi.
Hvordan var det å se seg selv på TV?
– I starten var jeg mye med, og det kom fram at jeg sliter med enkelte ting. Men jeg kan le av meg selv uten at det er flaut. At de andre flirte med meg, og ble stolte av meg, gjorde meg veldig glad. Jeg ble også stolt av meg selv for at jeg gjorde det godt i breakdance. Men først og fremst ble jeg stolt av at jeg ble så gode venner med syv andre ungdommer på så kort tid. Jeg synes definitivt jeg ble fremstilt på en god måte, sier han.
Har du fått mange tilbakemeldinger fra venner og ukjente?
– Ja, jeg har fått veldig mange venneforespørsler på Facebook og følgere på Instagram. Jeg lar folk følge meg på Instagram, men jeg vil være litt mer privat på Facebook. Tilbakemeldingene har vært ganske gode, men i starten var enkelte sjalu og unte meg ikke dette. Det var noen som slang litt med leppa, men mine venner, familie og også noen ukjente syntes dette var veldig artig og interessant. Flere har også sagt at de kunne tenke seg å begynne med Taekwondo etter å ha sett programmet. Jeg synes dette har vært en veldig positiv opplevelse, avrunder Fred-Levi.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken