Gå til sidens hovedinnhold

Jobbet kveld og natt med å utbedre vannlekkasje i Svolvær

Artikkelen er over 4 år gammel

OPPDATERT kl. 08.30

Vannlekkasjen i Meyerbakken i Svolvær tok det vel ti timer å reparere etter at lekkasjen var funnet.

Men først kl. 04.53 natt til onsdag kunne man sette på vannet igjen, og hele byen kunne nyte kaffekoppen sin, og morradusjen.

- Det tok lang tid, og var komplisert å få ordnet, men mannskapene skal ha all ros for innsatsen, sier leder Svein Christiansen ved teknisk drift i Vågan kommune til Lofotposten.

Han forteller at enkelte mannskaper har vært oppe i et par døgn, da de også var med på slokkingen av brannen på Svinøya natt til tirsdag.

Man har derfor måttet leie inn en del hjelp for å sluttføre reparasjonen tirsdag kveld og natt til onsdag, da noen mannskaper bare måtte ha søvn etter å ha stått på lenge.

Sjekk filtrene

Folk oppfordres til å tappe ut rørene sine for å få grumset vann vekk. I tillegg bør man sjekke filter i tappekranene og dusjhodene sine dersom vanntrykket er dårlig, da det kan være skitt i rørene som tilstopper filtrene i boligen.

Travel kveld

Ennå kl. 19.10 tirsdag var status at det vil ta tiden fram mot kl. 20.00 tirsdag kveld før mannskapene har gravd seg ned i Meyerbakken til røret man antar var sprukket.

Man hadde da stengt av diverse områder rundt lekkasjeområdet, slik at noen berørte har fått litt vanntrykk tilbake i kranene, men Christiansen påpekte at dette ikke er permanent, og at man bør unngå tapping.

På alle steder som har vært uten vann tidligere i dag og som nå har fått vann tilbake med dårlig trykk, kan vannet være grumset og urent.

Teknisk Drift i Vågan kommune  fikk meldingen om vannlekkasje i Svolvær ved Meyerbakken rundt lunsjtider tirsdag, og har jobbet iherdig siden da med å søke etter lekkasjen og forberede utbedring.

Bilkaos

Meyerbakken er fortsatt stengt onsdag morgen, og folk må fortsatt kjøre via Solheimsveien i noen timer, opplyser Svein Christiansen i Teknisk Drift onsdag morgen. Dette kan skje i løpet av formiddagen, når man har fått tilfylt rundt røret og utbedret veibanen.

Det oppsto bulking melloom kjøretøyer i Badebukta på omkjøringsveien onsdag morgen da unger skulle på skolen, og trafikken i tillegg gikk tett på omkjøringsveien fra Solheim til Svolvær skole.

Her var det behov for trafikkregulering, men verken kommunen eller politiet viste seg.

Noen valgte også å kjøre rundt Stranda og Osan, men den veien var ikke strødd, noe som skapte farlige situasjoner, får Lofotposten opplyst av trafikanter som valgte den løsningen.

Berørte

Det ble tirsdag sendt ut varselmelding på sms fra kommunen til beboere i Nybyen, Stranda, Melkerdalen, og deler av Svolvær sentrum mellom rundkjøringa på E10 og Svinøya, at vannforsyningen var skadet og at vannet måtte tas.

Barna i Solheim Barnehage øverst i Meyerbakken har blitt hentet av foreldrene sine. Styreleder Marthe Berg Jacobsen fortalte at årsaken er manglende vann i barnehagen.

- Vi kan ikke ha åpent uten vann, sier hun.

Vet ikke hvor lang tid

Videre fortalte Christiansen tirsdag at det er umulig å si hvor lang tid det vil ta å stoppe lekasjen.

- Hvis vi er heldig tar det ikke lang tid, men det kan også ta opptil et døgn. Folk må bare belage seg på at det kan ta tid.

- Vi organiserer det slik at de som trenger vann kan hente det ved den nye brannstasjonen i Osan, sa han til Lofotposten tirsdag.

Kommentarer til denne saken