Infomøte etter badeulykken i Kabelvåg: – Viktig å ta best mulig vare på de involverte

Infomøte: Berørte elever og foreldre ble invitert til informasjonsmøte på Kabelvåg ungdomsskole etter en gutt forsvant i vannet under en badetur.

Infomøte: Berørte elever og foreldre ble invitert til informasjonsmøte på Kabelvåg ungdomsskole etter en gutt forsvant i vannet under en badetur. Foto:

Gikk igjennom hendelsesforløpet og hvordan man best mulig tar vare på hverandre.

DEL

Fredag ettermiddag rykket alle nødetatene ut etter melding om at en gutt var utsatt for ei ulykke under en badetur i Madsvannet i Kabelvåg.

Gutten ble sendt til Universitetssykehuset i Tromsø fredag kveld, som opplyste at han var tatt under behandling. Tilstanden ble karakterisert som kritisk og livstruende. Lørdag morgen meldte sykehuset at situasjonen var uforandret.

Ta vare på hverandre

Vågan kommune satte kriseteam fredag ettermiddag og kriseledelsen har vært i beredskap. Lørdag var alle berørte elever med foreldre invitert til et infomøte på Kabelvåg ungdomsskole. Informasjonen ble gitt fra kommuneoverlege, som leder kriseteamet, kommunepsykolog og prest.

– Det var cirka 80 barn og foresatte til stede på møtet. De har så godt som mulig gått igjennom hendelsesforløpet og snakket om hvordan man best mulig kan ta vare på hverandre i en slik situasjon, sier ordfører i Vågan kommune Eivind Holst.

Politiet var også til stede for å svare på spørsmål.

– Det var et nødvendig og godt møte. Vi har i etterkant av møtet fått tilbakemeldinger om at det var flott at vi holdt et møte for alle dem som hadde spørsmål, sier han.

På tirsdag blir det arrangert en samling for alle elever ved Kabelvåg skole. Guttene som var med på badeturen blir tatt hånd om av kriseteamet.

Møtt av kommuneansatt

Familien til gutten ble fredag sendt til sykehuset i Tromsø, og har vært der siden.

– Da familien kom til Tromsø ble de møtt av et tidligere ansatt i Vågan kommune, som bisto familien. Vi sender også en ansatt ved kommunen, som kjenner familien, med flyet til Tromsø i dag for å bistå, forteller Holst.

Nå er det viktig å håpe på at alt går så bra som mulig, sier Holst.

– Vi sender alle gode tanker til han som har blitt skadet, og kjemper på sykehuset i Tromsø. Så må vi selvfølgelig ivareta dem som er direkte eller indirekte påvirket av hendelsen. Vi må sende håp om at det skal gå bra, sier han.

Fredag startet politiet undersøkelser av hendelsen. Den lokale patruljen snakket da med de andre som var til stede.

– Vi prøver å få en oversikt over hendelsesforløpet og hva som har skjedd. I går snakket patruljen med de andre ungdommene som var med, og det skal de fortsette med lørdag, sier stasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon.

Les også: Badeulykken i Kabelvåg:- Tilstanden er fortsatt kritisk og livstruende

Les også: Inviterer elever og foreldre til møte etter badeulykken

Les også: Gutt kritisk og livstruende skadet etter badeulykke

Artikkeltags