Torsdag åpner den nye ungdomsklubben

Stort engasjement: Espen Mortensen forteller om stort engasjement og mye positivitet fra foreldre, næringsliv, politikere og kommunen etter at planene om ungdomsklubb i Kabelvåg ble lansert nylig. På kort tid har 150 voksne meldt seg for å være vakter eller hjelpe til. Torsdag åpner man dørene for første gang og det skal være opp til ungdommen selv å definere innholdet i klubben.Begge Foto: Øystein Ingebrigtsen

Stort engasjement: Espen Mortensen forteller om stort engasjement og mye positivitet fra foreldre, næringsliv, politikere og kommunen etter at planene om ungdomsklubb i Kabelvåg ble lansert nylig. På kort tid har 150 voksne meldt seg for å være vakter eller hjelpe til. Torsdag åpner man dørene for første gang og det skal være opp til ungdommen selv å definere innholdet i klubben.Begge Foto: Øystein Ingebrigtsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Espen Mortensen har opplevd et stort engasjement for ny ungdomsklubb i Vågan. Han sier ungdommen selv skal utvikle hva klubben skal bli til.

DEL

12. oktober sendte Espen Mortensen ut en åpen melding på Facebook med mål om å få stablet en ungdomsklubb på beina.

– For å gå videre trengte vi minst 30 voksne. Nå har vi rundt 150, forteller han.

Les også: Starter opp ungdomsklubb i Vågan

Åpner torsdag

Torsdag åpner dermed ungdomsklubben for første gang på Arbeidern i Kabelvåg. Selv om det er mange tilbud til barn og unge innen idrett og kultur, ser Mortensen behovet for noe mer.

– Mye er ganske gjennomorganisert. Det er noe med å ha en arena der de selv får definere innholdet og møtes. Det er ikke noe spesielt tilbud mellom treningene eller for dem som ikke bruker disse aktivitetene.

Stort engasjement

Mortensen understreker også at han bare har «trykket på startknappen» for å se om det var mulig.

– Det hadde ikke vært mulig uten det voldsomme engasjementet fra voksne og foreldre som sier at «dette er vi med på», sier han og betegner dette som et prosjekt i sterk medvind.

– Vi har truffet en nerve her.

Også Vågan kommune og næringslivet er positive til å hjelpe den nye ungdomsklubben i Kabelvåg.

– Flere bedrifter har uoppfordret spurt oss hva vi trenger. Kommunen vil hjelpe med å søke fra fond og parallelt er det også på gang en ungdomsbuss. Det handler om å prate sammen og ønske noe i lag, mener Espen Mortensen som blant annet har fått sponset transport av et biljardbord helt fra Oslo.

– En bedrift her ringte uoppfordret og sa at de tok regninga.

Også et par bordtennisbord skal på plass i lokalene. Responsen fra Arbeidern i Kabelvåg har også vært positiv, her var torsdagene mulig å bruke.

– Det er et kult lokale som kan fylles med mye forskjellig, sier Mortensen.

Etter hvert vil man også se hva det er behov for av ressurser og annet utstyr.

Ungdommen skal styre

Et hovedmål med satsingen er helt klart: Ungdommen skal selv utvikle og bestemme hva klubben skal bli og hva den skal ha slags tilbud.

– Vi vil få på plass et klubbstyre så får de selv bestemme. Så skal det være voksne i bakgrunnen de kan støtte seg på.

Tilbakemeldingene på planene er positive så langt, og nå håper Mortensen ungdommene vil bruke tilbudet når dørene åpnes torsdag ettermiddag og kveld.

Kjernegruppa ser man for seg er elever på ungdomsskolen.

– Foreldrene har sagt at vi er villige til å være med. Vil dere ha det så må dere komme, og bli med for stake ut kursen, sier han og er tydelig på at de voksne ikke skal være i første rekke.

–Vi skal ikke ta for stor plass, sier Espen Mortensen.

Kommuneoverlegen: – Dette er midt i blinken!

Kommuneoverlege Jan Håkon Juul er glad for at det nå dras i gang en ny ungdomsklubb i Vågan.

Juul gikk forrige uke ut i Lofotposten og poengterte at hans intensjon bak den siste tidens debatt om ungdomsmiljøet i Vågan var å løfte fram at det er flere ungdommer som føler seg ensomme.

Ifølge Ungdata-undersøkelsen fra 2016 savner også over 80 prosent av ungdomsskoleelevene en sosial møteplass. Planene om å nå få på plass en ny ungdomsklubb i Vågan slik foreldre har tatt initiativ til i Kabelvåg er Jan Håkon Juul glad for.

– Jeg vil jo tro at dette er et direkte svar til det ungdommen sier man savner. Dette er midt i blinken, sier Juul som setter pris på foreldrenes initiativ.

– Det er helt topp med engasjerte folk som får ting til, slår kommuneoverlegen fast og mener et uformelt møtested som man nå legger opp til på Arbeidern i Kabelvåg er bra.

– Dette tiltaket går direkte inn på dette med å få knyttet ungdommer sammen på en arena, sier Jan Håkon Juul til Lofotposten.

Kommuneoverlegen: – Det var ikke vår intensjon å få debatt om rus og vold

Politikerne vil se grundig på ungdomsmiljøet

Tilbyr unge førstegangskriminelle ruskontrakt i stedet for en tur i tingretten

- Plutselig tror alle voksne at alle ungdommer driver med dop. Slik er det ikke!

Artikkeltags