Knut fikk kulturprisen i Vågan: – Festivalen har satt Vågan kommune på kartet internasjonalt

Hedret: Knut Kirkesæther fikk kulturprisen for 2019 i Vågan kommune. Ordfører Frank Johnsen (Sp) og leder for allmenn kultur, Audhild Berthinussen delte ut prisen.

Hedret: Knut Kirkesæther fikk kulturprisen for 2019 i Vågan kommune. Ordfører Frank Johnsen (Sp) og leder for allmenn kultur, Audhild Berthinussen delte ut prisen. Foto:

Knut Kirkesæther fikk kulturprisen i Vågan for sin innsats med å etablere Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest og Lofoten pianofestival.

DEL

Vågan kommune delte mandag ut kulturprisen i starten av kommunestyremøtet. Den gikk til Knut Kirkesæther for arbeidet med å etablere Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival.

– Prisen går til en person for etableringen av en stor festival som har satt Vågan på det internasjonale kulturkartet, sa ordfører Frank Johnsen (Sp).

Han trakk fram at kammermusikkfestivalen er høyt rangert i Europa.

– LINK har publikum fra hele Europa, og også fra blant annet Australia! Dette er en festival med kvalitet i alle ledd. Vinneren av kulturprisen er også en svært dyktig formidler. Forankringen er også sterk i det lokale publikum.

Ordføreren pekte også på at festivalen har fått brei omtale i en rekke medier.

– Flere har kommentert at dette er en perfekt måte å oppleve musikk i verdensklasse, og et av verdens vakreste reisemål.

Lofoten pianofestival og LINK arrangeres annethvert år.

Det var en svært glad Knut Kirkesæther som tok imot prisen.

– Jeg vil takke for det Vågan kommune har gjort for kulturen, sa han og pekte på at Vågan kommune var sterkt medvirkende til å dra i gang kammermusikkfestivalen.

Han pekte også på betydningen av Lofoten kulturhus.

– Det var vedtaket på ja til kulturhus som førte til at jeg og min familie flyttet hit i 2006. Det var et tidsskille som omskapte Svolvær fra en liten hyggelig kystby med vakkert natur som sitt største pre, til en by som nå er rangert som en de fem mest interessante småbyene i landet.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken