Vågan tredje best i Nordland i kommune-NM: - Vi har mange ben å stå på i kommunen

En oversikt fra NHO rangerer Vågan som den tredje beste i Nordland når det kommer til attraktivitet og lokal vekstkraft.

DEL

NHO arrangerer kommune-NM som er en rangering av kommunene i Norge etter attraktivitet og lokal vekstkraft. Det baserer seg på næringsliv, demografi, kompetanse og kommunal økonomi.

I Nordland er Vågan bare slått av Bodø og Rana. Vågan kommune kommer ut på 128 plass av kommunene i landet.

I mandagens formannskapsmøte vanket det applaus og gode ord for resultatene kommunen har oppnådd. Ordfører Eivind Holst (H) viser til at Vågan er på topp når det kommer til næringsvariasjon i Nordland.

– Det betyr at vi i Vågan kommune har mange ben å stå på. Det er utrolig viktig, sa han i møtet der det vanket applaus for gode resultater.

Kommunen kommer også ut på 12. plass på landsbasis når det kommer til næringsvariasjon. Vågan er også på førsteplass i Nordland når det gjelder administrasjonsutgifter.

– Det er også noen feil i rapporteringen, slik at vi skal ligge enda bedre an, sa Holst og rådmann Tommy Stensvik mandag.

Holst viser i en post på sin offisielle Facebook-side også til at det er forbedringer å hente på arbeidskapital, samt at kommunen har relativt høy arbeidsledighet til å være kommune i Nordland.

– Det tilsier at det finnes folk registrert som næringsliv og kommune må forsøke å få i mer arbeid. Det trengs også å skapes flere arbeidsplasser som krever høyere kompetanse for å øke andelen høyt utdannete. Her kan fylkeskommunen og staten virkelig bidra mest, med å tilføre arbeidsplasser til kommunen, skriver ordføreren videre.

Vestvågøy kommer ut på 11. plass i Nordland og på 229 plass i Norge. Moskenes havner på 20 plass i Nordland og 316. plass i Norge, Flakstad får 31. plass i Nordland og 377 plass i Norge. Røst er på 43. plass i Nordland og 410. plass i Norge, mens Værøy er på 35 plass i Nordland og 391. plass i Norge.

Artikkeltags