Lager sjekkliste for å gjøre Vågan renere

REN BY: Sølvi Stemland Sameien Per Bremnes tar kosten fatt for renere sentrum. Foto: Karianne Steen

REN BY: Sølvi Stemland Sameien Per Bremnes tar kosten fatt for renere sentrum. Foto: Karianne Steen

Artikkelen er over 3 år gammel

– En liten sjekk hver morgen gjør susen! sier Per Bremnes.

DEL

Vågan Næringsforening har utarbeidet et laminert kort i hendig format, med fem forslag til hvordan man kan holde det ryddig og pent utenfor egen dør – året rundt.

– Dette er ment som en hyggelig påminnelse til butikk-, kontor- og kafédrivere, gårdeiere og andre. Jeg tror ikke noe lignende er gjort tidligere, sier Per Bremnes, som eier klesbutikken VIC ved Svolvær torg.

– Vi ønsker å få kortene ut til Henningsvær, Kabelvåg og Laukvik i tillegg til Svolvær, sier en entusiastisk Bremnes, som håper tiltaket vil ha en positiv effekt.

Hurtigvirkende komite

Bremnes er opphavsmann til sjekklista med de fem forslagene for renere by. Før innholdet gikk til grafisk utforming og trykk hos Mål og Mening i Svolvær, ble det behandlet i en hurtigvirkende komite bestående av Laura Johanne Olsen, Sølvi Stemland Sameien, Carl Gunnar Strøm, og Line Nessø Eide, som er daglig leder i Vågan Næringsforening.

Lista distribueres i første omgang som laminerte kort til medlemmer av næringsforeningen, og de vil sendes ut internt som epost.

– Slik når vi de vi ønsker med denne lille kampanjen, sier Bremnes.

Sammen med Sølvi Stemland Sameien stiller han opp til et kort intervju med Lofotposten. Sameien driver bensinstasjonen Circle K, er leder i Svolvær Innbyggerforening, og har også ansvar for å styre ungdommene i Miljøpatruljen.

Næringslivet har ansvar

De to mener at folk flest er opptatt av å ha det rent og ryddig rundt seg, og Næringsforeningen håper at tiltaket vil føre til enda bedre oppfølging av fortauer og andre arealer. De mener at næringslivet selv har et naturlig ansvar for å holde sine utearealer i orden;

– Kommunen har økt sitt engasjement i år, og ny feiemaskin er på plass. Vågan Næringsforening synes dette er bra og viktig, og vi støtter også Miljøpatruljen som gjør en super innsats for en renere by, sier Næringsforeningen i en pressemelding.

– Vi ønsker å bidra i en helhet for en ryddig kommune. Da dette kom opp på et møte i vår, var det stor stemning for å ta tak. Vi vil være med på «en ny giv» i kommunen, avslutter den entusiastiske duoen, før de haster videre til ventende kunder. 

Les også:
– Skal se bra ut fra dag én, lover Vågan eiendom

Nytt prosjekt 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken