I Vågan har flere fagforbund sluttet seg til årets arrangement. Fagforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Fellesorganisasjonen, Handel og Kontor, Norsk Arbeidsmandsforbund, Utdanningsforbundet og Fellesforbundet står sammen om 1. mai-markeringen sammen med Vågan SV, Vågan Arbeiderparti og Rødt Vågan.

Stortingsrepresentantene Mona Fagerås (SV) og Åsunn Lyngedal (Ap), og Line Tollefsen, nestleder i Fagforbundet Nordland, er hovedtalere. I tillegg holder Emma Sørstrøm fra Natur og Ungdom ungdomsappell.

Svolvær Musikkforening leder an i toget som blant annet har paroler mot strukturering i sjarkflåten, nei til privatisering og konkurranseutsetting av offentlige tjenester, nei til svart arbeid og sosial dumping, og for å bevare søndagen som fridag.

Vestvågøy

På Vestvågøy er det tradisjonen tro solidaritetsgudstjeneste og nedleggelse av blomster på bautasteinen. Men i motsetning til tidligere år blir det ikke tog og taler og sosialt samvær i skolens aula. Tog sløyfes i år, mens arrangementet er flyttet til Meieriet kultursenter på Leknes på ettermiddagen.

Også her er Mona Fagerås og Åsunn Lyngedal talere, mens Gøril Jenssen (Utdanningsforbundet) og Paula Lorentzen (Rød Ungdom) holder appell. Bak arrangementet står Ap, SV, Utdanningsforbundet og Fagforbundet.