Fem krigsveteraner i Lofoten får minnemedalje

HEDRET: Gunnar Myklevik får minnemedalje for sin innsats under andre verdenskrig. Det gjør også Alf Johansen fra Flakstad. Arkivfoto

HEDRET: Gunnar Myklevik får minnemedalje for sin innsats under andre verdenskrig. Det gjør også Alf Johansen fra Flakstad. Arkivfoto

Artikkelen er over 5 år gammel

Gunnar Myklevik fra Stamsund er en av fem krigsveteraner fra Lofoten som blir hedret.

DEL

Det er kommunene har innstilt sine kandidater, og som har dokumentert hvilken innsats som er gjort under andre verdenskrig.
– Vi vil gjerne berømme innsatsen til enkeltpersoner og kommunene i Nordland for å ha funnet fram til så mange verdige kandidater, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg.
Medaljen har påskriften «Norge takker deg for innsatsen 1939-1945».
I alt er det 22 kommuner som har meldt inn sine krigshelter. Noen av mottakerne har tjent Norge militært under krigen, andre har ytt sivil motstand eller stått for redningsarbeid.

Fem i Lofoten

Av de 63 som får sin medalje, er det 12 kvinner og 51 menn. I Lofoten blir det delt ut til sammen fem medaljer
Gunnar Myklevik fra Stamsund får medaljen for sin innsats i Skottlandsbrigaden.
Alf Johansen fra Flakstad får medaljen for sin innsats som soldat.
– Kommunene har gjort et formidabelt arbeid med å finne fram til personer som fortjener denne medaljen, sier Hill-Marta Solberg.
Hun trekker også fram det store engasjementet hos enkeltpersoner som har tipset kommunene.
– Uten denne innsatsen, ville det blitt vanskelig å finne fram til kandidatene, sier hun.
I Vågan deles det ut tre medaljer: Ole Hagbart Bremnes for sivil motstand, Per M.H Olsen for farefullt redningsarbeid pg Knut A. Varberg for sivil motstand.

Deles ut 8. mai

Det er kommunene som står for utdelingen av medaljene, i de fleste tilfeller vil dette skje under arrangementer på frigjøringsdagen 8. mai.

Artikkeltags