Forelsket seg helt i Skrova

Skrova fyr: I dag pusses det fredete, fjernbetjente fyret opp, og fra våren 2015 skal det leies ut til reiselivsaktivitet.  Foto: Knut Johansen

Skrova fyr: I dag pusses det fredete, fjernbetjente fyret opp, og fra våren 2015 skal det leies ut til reiselivsaktivitet. Foto: Knut Johansen

Artikkelen er over 5 år gammel

Kystverket pusser opp Skrova fyr, for deretter å leie det ut til et selskap fra Mo i Rana, som ledes av en trommis og en vokalist som har forelsket seg i VM i skreifiske.

DEL

Frank Marstokk fra Hemnesberget er ingen hvem som helst verken i reiselivet eller i kulturlivet i Nordland.
De ti siste årene har han drevet restaurantdrift på Hemnesberget utenfor Mo i Rana, og før det var han kulturarbeider i tredve samfulle år, med base både i Danmark og i Norge.
Han driver i dag selskapet «360 grader Nord» i Mo i Rana.

VM i skreifiske

Trommisen Marstokk og vokalist/skuespiller Reidar Sørensen fra bandet «Freak» tør være kjente personer i Vågan, ikke minst siden bandet de siste tre årene har hatt konserter både i Skrova og i Kabelvåg.
Under VM i skreifiske spilte bandet første året i Skrova, og det likte dem så godt at de kom tilbake til Skrova også året etter, da under samme VM-arrangement i Vågan.
I vår ble det også tur til Vågan og VM i skreifiske, men da opptrådte bandet i Kabelvåg.
Marstokk legger ikke skjul på at han syntes VM i skreifiske var en gedigen og flott folkefest både sosialt og kulturelt.
Han forelsket seg i denne spesielle nordlige delen av fylket sitt, så bandet har nok ikke besøkt Vågan for siste gang.
Men det er gjennom selskapet «360 grader Nord» at han i 2015 kommer tilbake.
For nå pusser eieren Kystverket opp Skrova fyr, og det er allerede inngått leiekontrakt med Frank Marstokk sitt selskap i Mo i Rana om å leie fyret.
«360 grader Nord» består utover de to gründerne av investorer og bredt etablerte forretningsfolk fra Rana-regionen. Selskapet inngår allerede i et utviklingsprosjekt sammen med Innovasjon Norge.

Reiselivsaktivitet

– Fra våren 2015, når oppussingen av fyret er ferdig, skal vi bruke dette til reiselivsaktivitet, sier Marstokk.
I desember skal han igjen utover til Skrova og se på forholdene, og han regner med at han også er på plass under kommende VM i skreifiske 2015.
Skrova fyr er i dag ubetjent og fjernstyrt, akkurat som de fleste fyr ellers i landet.
Men i likhet med Tranøy fyr på Hamarøy og Skomvær fyr på Røst, er fyret på Skrova fredet, men kan brukes kommersielt. Salg er ikke aktuelt, så derfor er det nå inngått leiekontrakt med selskapet hans i Mo, og han sier han gleder seg til å ta fatt på også denne nye oppgaven med å drifte en aktivitet på Skrova fyr fra våren 2015.
Rockebandet Freak ble egentlig startet som et danseband som spilte country og pop under navnet «Twice Dimension» på Hemnesberget i 1968.
Men i 1970 ble dette til rock- og bluesbandet «Kjuus». Så i 1972 fant bandet ut at de burde ha et engelsk navn, så derfor ble det «Freak».
Bandet består i dag av de fire opprinnelige medlemmene, nemlig vokalist Reidar Sørensen, vokalist og gitarist Øystein Johansen, trommis og vokalist Frank Marstokk og gitarist, trompetist og vokalist Odd-Johan Horseng.
Erik Nilsson (orgel og piano) og Holger Kristian Sjåvik (bass og vokal) er også med i bandet.

Artikkeltags