– Den nye hallen åpner mulighetene også for oss

Instruktør: Stig Arne Gundersen viser speedbrake. Foto: Knut Johansen.

Instruktør: Stig Arne Gundersen viser speedbrake. Foto: Knut Johansen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Den nye turn- og idrettshallen i Kabelvåg åpner mulighetene også for oss som sogner til taekwondo.

DEL

Det sier masterinstruktør Stig Arne Gundersen i Vågan Taekwondo - og habkidoklubb. Selv om klubben teller nærmere åtti medlemmer, har man valgt å ikke stille i NM i år.

NNM i Steigen

– Fra vårt nærområde er det bare Steigen som stiller med tre utøvere. Det er forøvrig Steigen som utpå vinteren skal arrangere NNM – både for kamputøvere og speedbrake, sier Gundersen.

– Hvilke alderstrinn dominerer i klubben?

– Ingen skiller seg ut, og utøverne er fra tre år og opp til femti. Mandager og torsdager er det fullt kjør i en av gymnastikksalene ved Svolvær skole. Vi begynner med 3-4 åringene, halv seks er det 6-8-åringenes tur, fra kvart over seks til syv er det 9-12-åringene, mens alle fra 13 år og oppover trener fra halv åtte til ni.

Permanent plass

– Er det ikke greit å fortsette på skolen?

– Foran og etter hver trening må vi flytte på utstyret – ikke minst mattene. I kong Øysteins hall kan utstyret ligge, noe som selvsagt gjør treningsforberedelsene enklere. Men vi klager ikke; vi registrerer bare at vi kan frigjøre tid i arbeidet med de nærmere åtti utøverne.

  • Les også: – Vi er klare for kabelvåghall 

Godt tilsig

– Er det bra rekruttering?

– Ja, vi har en fin tilgang av barn og unge som vil trene. Dette inspirerer også oss som er instruktører og på andre måter prøver å drive klubben, sier Stig Arne Gundersen og opplyser at John Cato Paulsen og Håvard Hansen er instruktører i seniorgruppen.

Egenutvikling

– Hvorfor er taekwondo så populært?

– Det er en idrett hvor utøverne finner seg vel til rette i. Det er fokus på egenutvikling, du lærer deg selv å kjenne på godt og vondt og fremfor alt styrker du psyken. Dette gjør våre utøvere tilfredse, sier han.

– Hvilke planer har dere fremover?

– Vi fortsetter å trene som før. Muligens får vi til et arrangement før jul, men det er usikkert. På nyåret er det som sagt NNM i Steigen. Det er absolutt noe å strekke seg etter, sier Stig Arne Gundersen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken