Idretten får tippemidler nye anlegg

Svenningsletta har fått tilsagn på 1,25 mill

Svenningsletta har fått tilsagn på 1,25 mill

Artikkelen er over 5 år gammel

Idretten i Vågan er i gang med stadig nye anlegg. Dette viser bunken med søknader om spillemidler.

DEL

For kort tid siden ble det gitt tilsagn om kr 1 250 000 til Svenningsletta kunstgressbane på Stranda i Svolvær. I samme fordelingsrunde fikk Kabelvåg/Svolvær tilsagn om ordinære midler til turløypa i Kongsmarka. Tilskuddet er kr 900 000.

Omtrent samtidig ble det gitt ferdigstillelse for Kabelvåg kunstgressbane. Kr 967 000, som ble bevilget i 2013, og kr 1 716 000 i 2014, går nå inn på konto.

Milliondryss

Etatsjef Bjørg Helene Jensen i kultur, miljø og folkehelse i Nordland fylkeskommune, sier i tillegg til Lofotposten:

– Vi har godkjent søknadssummen for tre andre Vågan-anlegg. Det gjelder Vågar turn- og håndballhall i Kabelvåg til kr 12 195 000, ventilasjonsutskiftning i Våganhallen i Svolvær til kr 3.900.780 og rehabilitering av idrettsbanen til Laukvik Idrettslag, sier hun.

Prosjekt for idrettshus på Stranda Stadion i Svolvær og prosjekt i Strauman er ikke klar fordi søknadene ikke er komplette.

– Blant annet er de ikke godkjente i kommunen, søknadene mangler forhåndsgodkjente planer og finansiering er ikke vedtatt, hevder idrettskonsulent Kristin Hunstad.

Mange får ikke

I denne omgang hadde man 61 millioner kroner til fordeling i Nordland, pluss rentemidler og inndratte midler.

– Men det er hard kamp om midlene. Den totale søknadssummen ligger fem ganger over de midler vi har til rådighet. De som ikke fikk denne gangen, må vente til neste tildeling, sier Bjørn Helene Jensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken