Gå til sidens hovedinnhold

-For å unngå en frontkollisjon måtte jeg legge semitraileren i grøfta

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag har vært en svært hektisk dag for bilbergerne.

I 11-tida kjørte en personbil med thailandske turister av veien ved Smorten i Vestvågøy. Det oppsto ingen personskader.

Bil med fire passasjerer i grøfta 

Kort tid etter skjedde det en front mot front kollisjon på E10 på vestsida av Sundklakkbrua. Heller ikke her ble det personskader.

Kollisjon langs E10 

Rundt klokken ha tre kjørte en norskregistrert semitrailer fullastet med fisk i grøfta på Valbergsveien. Veien var stengt mens bilberging foregikk.

Lastebil fullasta med fisk i grøfta 

Klokken 16.50 var veien åpen for fri ferdsel.

Litt etter klokken syv søndag kveld  kom det melding om at samme semitrailer hadde kjørt i grøfta på FV 815 gjennom Valberg. Denne gang i en skarp sving ved Straumen, like før Kartfjord.
-Sjåføren forteller at semitraileren hadde punktert på ett par hjul og de skulle kjøre til Skifjord for å skifte dekk. Ole Johan Olsen fra Viking Leknes kjørte foran semitraileren med bergingsbilen. I en sving kom det en personbil som lå midt i veien. Bilen stoppet ikke for bergingsbilen og trailersjåføren forteller at for å unngå en frontkollisjon måtte han legge semitraileren i grøfta, forteller Ingvil Valberg som er Lofotpostens journalist på stedet.

Hun forteller at Ole Johan Olsen bekrefter det sjåføren forteller. Det gjør også Magnus Larsen som kom i bilen bak semitraileren.

Den norske sjåføren forteller at han kjørt skadefritt i 51 år og så skjer dette på en dag.

Bilen er fullastet av fisk, og ligger opp mot berget. Trafikken slipper forbi,men veien blir stengt under bilbergingen. Viking Leknes er på stedet med to biler.

Føret beskrives glatt vinterføre.

Skal du kjøre gjennom Valberg i kveld så sjekk vegmeldingsentralen først.

Kommentarer til denne saken