Våkne politikere - trøtte elever

Frps Geir Kristoffersen provoserte venstresiden i debattpanelet i skolespørsmål. Til høyre Sps Øyvind Johnsen.

Frps Geir Kristoffersen provoserte venstresiden i debattpanelet i skolespørsmål. Til høyre Sps Øyvind Johnsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Debatten gikk til tider heftig i panelet, men elevene på Nordland Fiskerifagskole lot seg ikke engasjere.

DEL

Fylkets ungdomspolitikere er på turne i forkant av valget, og tirsdag klokken ni hadde de fått i oppgave å engasjere elever ved Nordland Fiskerifagskole på Gravdal.

Det viste seg å bli en tung oppgave, selv om ungdomspolitikerne selv var våkne og på hugget. Tema som gratis læremidler, fritidstilbud for ungdom og ikke minst lærlingplasser skapte debatt i panelet.

Lærlingdebatt
RVs Ingeborg Steinholt satte i gang lærlingdebatten ved å garantere lærlingplasser for de unge på fiskerifagskolen.

- I likhet med Høyre vil vi fjerne arbeidsgiveravgiften for bedrifter som tar imot lærlinger, og pålegge kommunale bedrifter å ta imot lærlinger, sa hun.

Det syntes Geir Kristoffersen (Frp) var en dårlig ide.

- Ved å love lærlingplasser på forhånd, trenger ikke lærlingen å yte det han kan, mente han.

Det fikk Lill-Kristin Costa (Ap) til å reagere kraftig.

- Det er ikke slik ungdom i Nordland fungerer! Jeg trenger ikke jobbe ved siden av studiene, men jeg gjør det likevel. Get a grip. Det du sier, er bare bullshit, sa hun.

Melk og fisk
Costa var ikke alene om å bruke et ungdommelig språk. Men slett ikke alle politikerne i panelet var like frampå med populære saker. Sps Øyvind Johnsen tok blant annet til orde for å gi unge bønder større mulighet for å kjøpe melkekvote, mens den eneste voksne i panelet, Kystpartiets Ivar Olufsen fra Vestvågøy, snakket varmt for kystfiskerne og å bevare skolestrukturen i kommunen.

Utover Kystpartiet var det bare KrF som stilte med en lokal representant på fiskerifagskolen på Gravdal mandag. Hallvard Angelsen står på 5. plass på KrFs liste til kommunevalget i Vestvågøy, og la vekt på å legge til rette for å få unge til å flytte tilbake til øya etter endt utdanning.

- Leknes Spektrum og et allaktivitetshus for unge må bli realiteter, sa han.

Artikkeltags