Skolevalg 2017 er ennå ikke datofestet. Men onsdag var det tid for valgmøte, partistand og skoledebatt for Vest-Lofoten videregående skole i Lekneshallen på Leknes.

Kristiane Melkersen og Alexander Skog går i samme klasse på VG3 ST ved skolen. Begge brukte formiddagen rundt på partistand, for å finne ut hvilket parti som ligger dem nærmest.

– Jeg synes det er vanskelig at mine hjertesaker ligger en plass, mens det realistiske ... Disse går ikke helt sammen, sier Skog.

Likevel nærmer han seg et valg.

– Jeg sitter mellom Venstre og SV. Jeg er ikke enig med SV at det skal være heldagsskole. Miljø, og framtida; der er jeg enig med Grønn Ungdom. Vi må ofre ting og endre levemåte. Venstre er også flink på miljø, men de vil forske, slik at jeg vet ikke helt, sier han.

Melkersen er mest opptatt av familie og eldrepolitikk.

– Kanskje KrF. Det er de som er nærmest mine verdier. Men det er vanskelig. Jeg har ikke satt meg så mye inn i politikk, sier hun.

Samtidig er hun stolt av all ungdom som engasjerer seg.

– Det er kult, og jeg blir kjempestolt når klassekamerater av meg står fram, sier hun.

Skog er enig.

– Jeg synes det er veldig viktig å engasjere seg. Vi er alle en del av samfunnet, sier han.

– Alt er politikk, sier Melkersen.

Begge skal stemme ved skolevalget.

Vilde Sofie Nohr fra Sørfold og Unge Venstre, er fornøyd med Leknes-besøket.

– Det har vært veldig mange engasjerte ungdommer her, og det er veldig artig. Mange spør generelt for å få et overblikk. Så er de mest interessert i miljø og oljeboring, sier hun.

På Høyres stand er Dina Solbakken og Ole Benjaminsen er fornøyd, selv om ikke all ungdom spør like mye.

– Vi har gjort fire vervinger i dag, sier Benjaminsen.

Begge går idrettsfag ved Vest-Lofoten videregående skole; VG2 og VG3; og har vært engasjert i Unge Høyre i flere år allerede. Solbakken er ikke ferdig med onsdagens valgmøte.

– Sammen med Elizabeth Sire og Øyvind Myklebust, skal jeg videre rundt i Nordland. Det blir Svolvær torsdag, og så drar vi videre til Sandnessjøen, sier hun.