Nåværende fylkesordfører, Sonja Alice Steen, synes det er vanskelig å svare på det endelige fylkestingresultatet.

– Navnet på representantene er ikke klart før mandag når listen skal godkjennes. Foreløpig vet vi ikke om det blir noen endringer.

Likevel ganske sikre

Simon Johnsen (Ap) fra Vestvågøy er en av de sikre representantene i fylkestinget. Han er derimot noe usikker på kommunestyret.

– Jeg er veldig fornøyd med valget, det har gått mye bedre enn vi forventet. Vi har gjort det bra både fylkesmessig og i de ulike kommunene, sier Johnsen.

Med sine 20 år blir Johnsen fylkestingets yngste representant. Han karakteriserer seg selv som veldig rettferdig, og det er spesielt en sak han brenner for.

– I Nordland er det høyt frafall i skolene. Derfor er det viktig at vi som skal tilrettelegge dette passer på at alle har muligheten til å fullføre, fortsetter han.

I tillegg jobber Johnsen i AUF, og gleder seg til en travel hverdag.

– Jeg ser fram til å lese saksdokumenter på kveldene.

Frp rimelig sikker

Berhild Nilsen Rønning (Frp) er også rimelig sikker på sin plass i fylkestinget. Hun har vært vararepresentant i fylkestinget perioden 2011-2015.

- Samferdsel og næringsliv er de områdene jeg er mest opptatt av. Der er det jo en del å ta tak i, også i vår region, sier Rønning.

Fra fylkestingsvalget i 2011 har Fremskritspartiet en nedgang på 4,6% i Nordland i år.

– Det er vel ikke noe å legge skjul på at man er litt skuffet over valgresultatet, avslutter Rønning.

Sammen med Johnsen og Rønning, er Siv Sara (Ap Vestvågøy), Bente Anita Kristensen Solås (H Vestvågøy), Anja Johansen (V Vågan) og Hilde Holand (KrF Vestvågøy) sannsynlige representanter i Fylkestinget i Nordland.