Bildet klokken 01 var at Senterpartiet har gjort et brakvalg, og fått 48,3 prosent av stemmene.

Ifølge mandatoversikten fra NTB gir resultatet Sp flertall i kommunestyret med seks av 11 representanter. Det som kan endre sammensetningen er antallet slengere, som Einar Benjaminsen (Flakstad Distriktsliste) har fått en god del av. Da Lofotposten gikk i trykken var det fortsatt uklart hvordan slengerne påvirker valgresultatet.

Ifølge opptellingen så langt får Flakstad Distriktsliste en oppslutning på 21,8 prosent, Ap 21 prosent og Miljøpartiet De Grønne 8,3 prosent. Dermed er MDG sikret en ny periode i kommunestyret, denne gang med Anne-Birgith Mørkved-Rommerud som representant.

Flakstad Distriktslistes ordførerkandidat, Einar Benjaminsen, ventet fortsatt spent p å fintellingen da Lofotposten gikk i trykken. Ved forrige valg var distriktslista størst med 35,2 prosent, og fikk inn seks representanter. Nå ligger det an til 21,8 prosent og to representanter.

– Det jeg har fått opplyst er at fintellingen kan endre sammensetningen med at vi får tre representanter, og Sp fem. Men det er langt fra sikkert. Kommer vi inn med bare to er jeg skuffet. Målsettingen var tre representanter, sier Benjaminsen.

Det lyktes ikke å få kommentar fra de øverste kandidatene til Sp etter at det foreløpige resultatet ble presentert før midnatt. Ordførerkandidat Trond Kroken og partiet har markert seg sterkt i valgkampen, blant annet med møteserien som Flakstad Sp står bak om kommunesammenslåing. Motstand mot å bli en del av en større kommune sammen med Vestvågøy og Flakstad, er en av kjernesakene til Sp. At oppslutningen har økt fra 25,6 prosent i 2011, kan også forklares med at Fredvang, Krystad og Skjelfjord bygdeliste er langt ned, og flere av listas representanter er gått inn i Sp.

– Sp står sterkt i Flakstad. Det er bare å gratulere partiet med et meget godt valg, sier Aps ordførerkandidat, Hans Fredrik Sørdal.

– Det er det ingen tvil lenger om at Trond Kroken blir ordfører?

– Får Sp rent flertall blir han ordfører. Det kan han også bli selv om Sp er avhengig av støtte. Min innstilling er at Ap, Flakstad Distriktsliste og MDG prøver et samarbeid dersom Sp ikke får flertall. Så får vi se hvem som blir ordfører.

Han er fornøyd med at Ap øker oppslutningen fra 12,7 til 21 prosent. Siden antall representanter er redusert, må Ap fortsatt nøye seg med to representanter.

Valgdeltakelsen var på 56 prosent.

Les også: Her er resultatet for Flakstad