Torsdag kveld er partiet invitert til møte med Flakstad Distriktsliste og Arbeiderpartiet. Samme invitasjon er kommet fra Senterpartiet, som blir kommunestyrets største parti med fem representanter. Flakstad Distriktsliste får tre, Ap to og MDG en.

Miljøpartiets ferske og eneste kommunestyrerepresentant, Anne-Birgith Mørkved-Rommerud, er klar over at kommunestyrets minste parti kan avgjøre ordførervalget.

– Vi har foreløpig ikke bestemt oss hvem vi skal samarbeide med. Vi ønsker gjennomslag for enøktiltak i kommunale bygg, og mottak av flyktninger. Men vi vil også legge vekt på hvilket samarbeid som kan ta Flakstad videre, og legge den politiske striden bak oss, sier Mørkved-Rommerud.

Aps ordførerkandidat, Hans Fredrik Sørdal, slo etter valget fast at det neppe er aktuelt for Ap å samarbeide med Sp. Flakstad Distriktslistes ordførerkandidat, Einar Benjaminsen, mener det er viktig å få på plass et samarbeid som varer i fire år. I inneværende periode mistet Flakstad Distriktsliste Ap som samarbeidspartner midtveis i perioden.

– Flakstad har store utfordringer. De som skal samarbeide må bli en enig om en felles plattform som alle står inne for.

– Med deg som ordfører?

– Det er ikke noe ultimatum, sier Benjaminsen og legger til:

– Slik jeg er det avgjør MDG hvem som havner i posisjon.

Les også:

 

Her er ansiktene i Flakstad kommunestyre:

Bildeserie

Her er ansiktene i Flakstad kommunestyre