Rundt bordet til SV var det meget god stemning etter at det ble klart at partiet fikk 5,6 prosent av stemmene og to mandater i kommunestyret.

-Kjempefornøyde

-Vi har hatt to kommunestyremedlemmer i denne perioden og satte oss om mål om samme antall i neste periode. Når vi nå klarte det målet så er det klart vi er fornøyde, sier en smørblid Ørjan Arntzen.

Stor jobb av de unge

Førstekandidaten på SV-lista er ikke i tvil om hvem som har hovedæren for det gode resultatet for partiet.

-Det er gjengen i Sosialistisk Ungdom som har dratt det yngste lasset og gjort en formidabel jobb. Først ved skolevalget og de har også bidratt veldig til det gode resultatet i dagens valg, sier Arntzen og ser bort på Vetle Sejerstad, Leona Wagner, Jenni Fagerås, Gjermund Haakestad, Magnus Jentoft og Hanna Hauan som alle er i SU.

-Artig at vi lykkes

-Det er så artig at vi lyktes så godt, er den samstemmige dommen rundt bordet.

-Vi som er litt eldre har fått inspirasjon fra de yngre, og det har båret frukter, legger Ørjan til.

Ørjan sier at håpet steg om nå målet da resultatet i skolevalget forelå.

-Etter en ned tur ved forrige skolevalg var det godt å være tilbake. Det ga oss en ekstra piff i sluttspurten av valgkampen, sier Arntsen.

Les også: Opp i prosent, ned i mandat

Forhandlinger

Han vil ikke si så mye om hvem de ønsker å samarbeide med de neste fire årene.

-Nå skal vi møte de andre partiene og så får vi se om vi skal gå i forhandlinger og med hvem vi skal forhandle med. Vi har i hvert fall gjort et godt valg, og det tar vi med oss videre, slår Ørjan Arntzen i Vestvågøy SV fast.