Feil på vannforsyninga i Svolvær - lekkasjen er funnet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vannledningsbrudd i Svolvær fører til at beboere i området Stranda og nedover mot sentrum mistet vannforsyninga tidlig tirsdag formiddag.

- Vannet vil være tilbake så snart feilen er rettet. Misfarget vann påregnes, melder kommunen i tekstmelding til de som er berørte.

Skaden ble etter intens søkevirksomhet funnet i "Saragossa", nærmere bestemt i Storøyvalen. Kommunens folk i teknisk drift ventet ved 13.00-tida på kabelpåvisning før gravinga kan starte.

- Det er mest sannsynlig lekkasje på hovedvannledninga. Før vi har fått sett på skaden er det umulig å anslå hvor lang tid det vil ta å reparere, men vi er innstilt på å jobbe utover hele ettermiddagen, sier Bjørn Sigurd Hansen i vann og avløpsavdelinga.

Han kan fortelle at det nå er færre som er uten vann, fordi kommunen har stengt av ledningene der lekkasjen er påvist.

- Vi plasserer midlertidig ut vann til de som er berørt, og de det gjelder skal ha fått melding på telefonene sine, sier Hansen.

Hansen avviser at det er uvøren graving som har ført til lekkasjen.

Oppdatering: Klokka 17.30 kan Hansen fortelle at de fremdeles jobber med å få fikset feilen.

- VI holder på og arbeider for fullt. Jeg tør ikke å si noe om når det blir fikset, men vi arbeider til det er gjort, sier Hansen, og legger til at de som var uten vann tirsdag formiddag fremdeles er berørt av vannmangel.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken