Gå til sidens hovedinnhold

Vannlekkasje i Svolvær

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kveld rundt klokken 1830 ble det registrert en stor vannlekkasje i Svolvær sentrum.

Det melder Vågan kommune på sine egne hjemmesider.

Lekkasjestedet er lokalisert i «Saragossa området». Arbeidet videre vil være å stenge av området med lekkasjen, og da vil vanntrykket i resten av byen stige raskt igjen til normal trykk.

De berørte boligene som får vannet avstengt, vil få anledning til å hente vann fra utsatt vanntank i området. Det opplyser Vågan kommune på sine hjemmesider.

- Sannsynligvis er det snakk om et rørbrudd. Det er en ganske stor lekkasje. Det ble ganske stort vannforbruk, og i følge forbruket tyder det på en betydelig lekkasje. Nå isolerer vi stedet, og stenger det av, slik at det ikke skal lekke noe vann ut. Det vil si at vanntrykket på nettet vil stige gradvis igjen, og folk vil få vannet tilbake igjen, sier vakthavende på vei, vann og avløp i Vågan kommune, Even Larsen.

8-10 boliger er rammet av lekkasjen.

- Akkurat hvor mange boliger som er rammet, det vet jeg ikke. Men, vi regner med at det er cirka 8-10 boliger som er rammet av at de nå er fri for vann. Vi holder på med en provisorisk løsning. Det vil vi jobbe videre med nå, å forsyne de som er berørt, med midlertidig vann, til vi får fikset feilen, sier Larsen og fortsetter.

- Vi må sannsynligvis grave opp, for så å få fikset lekkasjen. Da vil folk som er berørt ha midlertidig vann til lekkasjen er fikset, sier Larsen.

Saken oppdateres!

Kommentarer til denne saken