Gå til sidens hovedinnhold

Store vannlekkasjer gir dårlig vanntrykk

Artikkelen er over 5 år gammel

Husstander i Svolvær vil oppleve dårlig vanntrykk og delvis misfarget vann utover hele neste uke. Grunnen er flere lekkasjer på den eldste av hovedvannledningene i byen.

- Det er i hovedsak sentrum av byen som vil merke problemene kraftigst. Vi har flere større lekkasjer i Storgata fra Åshjørnet og helt ned til bilforretningen Berg & Co. Den siste lekkasjen vi fikk reparert i Storgata var utenfor Arkaden. I tillegg har vi nettopp avsluttet arbeidet med en større lekkasje på Hjellskjæret. Men dessverre har vi flere  større lekkasjer som må ordnes før vi får trykket opp igjen, sier leder Svein Christiansen ved Teknisk drift.

Svartvannet

Grunnet lekkasjene blir vannledningsnettet påfylt med vann fra Svartvannet for å kompensere for vannet som forsvinner i lekkasjene. Det medfører en del misfarging på grunn av trykk og bevegelse i tilførselsledninger som har stått uvirksomme en periode.

- Brukerne må bare tappe ekstra godt ut før de  benytter seg av vannet fra springen, sier Christiansen.

På denne tiden pågår det også en del frosttapping som også innvirker på det fra før svake vanntrykket. Når det fra enkelte husstander blir satt på rennende vann for å hindre at rørerne fryser, svekker det trykket i vannledningsnettet.

Den eldste

I Svolvær og Kabelvåg har det pågått over flere år renovering av vann og avløpsnettet. Den eldste av vannledningen som står igjen i Svolvær er nettopp den som ligger i Storgata. Den er gammel og slitt og skal skiftes ut.

- Dette er en stor og kostbar renovering som krever en stor investering. Da er vi avhengig av at politikerne  gjør de prioriteringene og bevilgningene som skal til for å iverksette dette arbeidet i byen. Dette blii som sagt et stort prosjekt, som jeg håper vi kan få inn i budsjettet helst i 2017 eller 2018, sier leder Svein Christiansen i Teknisk Drift.

Kommentarer til denne saken