Gå til sidens hovedinnhold

Vannet fosset ut av vannlekkasje

Artikkelen er over 4 år gammel

Det oppsto brudd i vannledning i en bygate i Øverværet i Svolvær.

På grunn av tele i bakken er det vanskelig å påvise eksakt hvor bruddet er. Men det synes som om det kan være et stort brudd på vanntilførselen til Skipperveien. Vann fosset ut like ved krysset Skipperveien/E10 som ligger nedenfor kirkegården.

– Vi måtte stenge av vannet i går kveld, fordi det kunne være fare for at vannet fant veien til kjellere i området. Det dannet seg store vannansamlinger nedi i Skipperveien. Utfordringen er å påvise hvor eksakt vannlekkasjen er. Vi har satt på tining av traseen vannledning ligger. Det vil gi oss bedre mulighet å kunne lytte oss fram til hvor lekkasjen er. Med tele i bakken får vi feilsignal på lytteutstyret. Det er heller ikke bare å grave i gata. Det ligger kabler både for strøm, tele og nett som vi lett kan treffe på når vi ikke får registrert hvor dette ligger, sier oppsynsmann Arild Jenssen i Vågan kommune.

Beboerne i området er informert om lekkasjen via det kommunale informasjonskanalen USM og i tillegg er nyheten lagt ut på kommunens hjemmeside. Lekkasjen har ført til at mange er uten vann i Skipperveien.

– Utfordringen vår er å kunne gi tilstrekkelig med informasjon til publikum. Men dessverre vet vi ikke hvor lang tid arbeidet vil ta. Vi må tine telen før vi starter graving. Vi begynte arbeidet i går og vi har holdt på hele fredag. Vi fortsetter jobben i morgen. Lekkasjen er så pass stor at vi har vært nødt å stenge vannet inn til Skipperveien. Det fører selvfølgelig til at beboerne i gata ikke får vann, noe vi beklager. Vi beklager også at vi ikke kan si noe mer eksakt når de kan forvente å få vannet tilbake, sier Jenssen.

Kommentarer til denne saken