Gå til sidens hovedinnhold

Vannledningen på Gravdal er reparert

Artikkelen er over 4 år gammel

Vestvågøy kommune fikk rundt 13.30 onsdag inn en rekke meldinger om at husstander på Gravdal har mistet vannet.

Lekkasjen lokalisert

På hjemmesiden til kommunen skriver de at de ikke vet årsaken til vannmangelen. Like før klokken tre onsdag kunne fagansvarlig Synnøve Straumbotten, for vann og avløp i Vestvågøy kommune opplyser til Lofotposten at en større lekkasje var påvist i en hage ved Gravdalsgata – Sundsveien.

– Vi har sendt inn gravemelding og starter arbeidet så snart gravemaskinen er på plass. Det er en stort område på Gravdal som er uten vann. Verst er det at både sykehuset og sykehjemmet har mistet vannet. Vi vil prioritere disse to. Dersom vi får til å sende vann fram til de to institusjonene utenom lekkasjen gjør vi det. Dersom det ikke er mulig vil vi transportere vann fram til både sykehuset og sykehjemmet, sier Straumbotten.

Les også: Bærer vann til sykehuset

Fosset ut

Vår journalist Kai Nikolaisen er på bruddstedet.

– Vannvakta har stengt vannet inn til bruddet, som har skjedd i en hage. Denne er for øvrig oversvømt. Rørleggerne på stedet som jobber med vannlekkasjen sier det ikke er mulig å lede vannet i nettet forbi bruddstedet og til sykehuset og sykehjemmet. For øvrig er det et stort rør på 200 mm diameter som er brudd i og vannet har fosset ut. Nå har de stengt av ledningen og stoppet vannutstrømningen, sier Kai Nikolaisen.

Vannvakta forteller at røret ligger ganske grunt og det skal gå relativt fort å reparere så snart gravemaskin er på plass.
-Det er ikke kabler i området, men vi må flytte en campingvogn for å komme til, sier rørleggerene til Lofotposten like etter klokken 15.00.

Litt før klokken halv fem var alt av gravemeldinger i orden og gravemaskinen ankom bruddstedet. Det er ventet at vannet vil være tilbake i løpet av kvelden.

Reparert

Klokken syv kunne rørleggerne på stedet fortelle at vannledningen var repapert.
-Vi spyler nå ut rundt bruddstedet. Deretter begynner vi å fylle forsiktig på med vann. Det er mye som skal fylles og det må også luftes ut. Vi regner med at rundt klokken åtte-halv ni så skal alle ha fått tilbake vannet, sier rørleggerne.

Kommentarer til denne saken