Gå til sidens hovedinnhold

Vanskelige kjøreforhold og rasfare: – Vent til været har roet seg

Artikkelen er over 2 år gammel

Fokk, rokk og snøfall har ført til vanskelige kjøreforhold i hele Lofoten.

For oppdatert veiinfo, se 175.no

18.25: Lofotposten har fått tips om at en semitrailer står fast i krysset på Storeidet på E10. Semitraileren kjørte østover. Et kjørefelt er sperret.

LES OGSÅ: Meteorologen: – Det har vært heftig, men nå er det verste over

LES OGSÅ: To voksne og et lite barn ble sittende fast fire timer i snøkaoset: Jack tok traktoren og fikk de berget

1615: E10 ved Bø i Flakstad er åpnet.

1607: Det meldes at det er gått ras på 40-50 meter på E10 ved Bø i Flakstad. Flere biler står fast på stedet. Det er også gått flere småras ved Kilanfjellet.

1552: Det kjøres kolonnekjøring fra Grundstad til Limstrand-krysset. - Sjåførene forteller at siste kolonnekjøring i Lofoten skjedde i 1998, forteller en tipser.

1549: En tipser melder om at det er trafikale problemer også på Alstad og i Torvdalshalsen.

1543: Statens vegvesen melder at Fv815 Valbergsveien er stengt grunnet snøras. Ny vurdering vil bli tatt klokken 09.00 mandag.

1506: Vestvågøy kommune melder på sine Facebook-sider at hjemmetjenesten har vanskeligheter med å nå brukerne sine i dag på grunn av været. Enhetsleder for hjemmetjenesten, Bente Anita Solås, forteller ved 14.30-tiden at hun og kollegene har kontroll på situasjonen, og at de sørger for at ingen blir stående uten nødvendig hjelp.

Samtidig kan det skje i dag at ikke alle får besøk, med mindre de er helt avhengig av det.

-Vi er i kontakt med brukerne og deres pårørende. De vet også at de kan komme i kontakt med hjemmetjensten på det telefonnummeret de er vant med å bruke for å nå oss, sier Solås.

1501: Avgangene fra Leknes klokken 11.40, 13.20 og 16.00 er innstilt melder Widerøe på sine nettsider. Det samme gjelder flyvningen fra Svolvær som skulle gått klokken 13.50.

1352: Torghatten Nord AS informerer om kansellering i sambandet Bodø-Værøy-Røst-Moskenes søndag. Ekstraturen med avgang fra Røst klokken 15.15 er kansellert. Dette på grunn av dårlig vær.

1336: Fylkesvei 816 Henningsvær og Rørvika er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold.

1319: Trafikkuhell på E10- stenger begge kjørefelt

1312: Fylkesvei 996 mellom Vonheim og Steira er stengt på grunn av uvær.

1301: Vestvågøy Taxi melder på sin Facebook-side at de har nedsatt bemanning på grunn av vind og dårlig sikt.

1240: Flakstad kommune melder på sin Facebook-siden at på grunn av dårlige kjøreforhold vil det være vanskelig for hjemmetjenesten å komme seg fram, og at det prioriteres utfra dette. Skulle det være behov for øyeblikkelig hjelp, kontakt 113, skrives det.

Veien mellom Sennesvik og Ramsvik er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold.

Morgenbussen fra Leknes til Å ble kansellert grunnet dårlig vær. Det samme gjaldt bussen fra Å til Leknes. Like etter klokken 12.00 meldte ruteopplysningen for Nordland om at alle avganger fra Leknes til Å og fra Å til Leknes kanselleres inntil videre.

Veien til Myrland i Flakstad er stengt på grunn av fare for ras.

Veien mellom Fredvang og Krystad er steng på grunn av ras.

Lofotposten har også fått tips om at flere biler har kjørt av veien i vest-Lofoten, som følger av det dårlige været.

Lørdag sendte varsom.no ut varsel om stor snøskredfare i Lofoten, søndag.

Politiet melder om vanskelige kjøreforhold i hele Lofoten på grunn av stort snøfall, og ber bilister om å tenke seg om to ganger før de kjører.

- Dersom du ikke har behov, la bilen stå, melder politiet.

Hovedveiene prioriteres

Veitrafikksentralen melder om at alt tilgjengelig mannskap er ute for å holde veiene i Lofoten åpen.

– Værmeldinga har ikke vært helt snill, det er godt med vær i Lofoten. Når det er så ille må hovedveiene prioriteres. Vi skjønner at det kan være flere plasser på fylkesveiene som skulle ha vært brøytet, sier Marit Breirem hos Veitrafikksentralen.

Hun oppfordrer alle til å ta det med ro.

– Alt av tilgjengelig mannskap er ute, og det jobbes på. Hvis man har mulighet til å vente til været har roet seg, er det veldig bra, sier hun.

Kommentarer til denne saken