Gå til sidens hovedinnhold

Vant og er klar for landsfinalen

I dagens fylkesfinale gikk Leknes skole, sammen med Søvik oppvekstsenter, helt til topps og sikret seg plass i klassequizens landsfinale i Oslo.

Fylkesfinalen gikk av stabelen klokka 14.15 i Stormen bibliotek i Bodø. Elevene fra Leknes konkurrerte der mot tre andre lag fra Saltstraumen skole utenfor Bodø, Søvik oppvekstsenter i Alstahaug kommune og Alstad ungdomsskole i Bodø.

Konkurransen har vært sterk og fra de opprinnelige 29 klasser var det altså bare fire igjen i fylkesfinalen. Der sto det om to billetter til landsfinalen. Etter to delfinaler i dag ble det altså klart at Leknes og Søvik skal til Oslo.

– Det føles veldig bra. Det var veldig spennende i starten, så ble vi bedre utover i runden, sa Elias Wiik til NRK Nordland etter at seieren var sikret.

Sammen med Leif Pedersen og Natalie Sørslett utgjorde han laget fra Leknes.

– Jeg var skikkelig nervøs. Drakk mange kopper kaffe og fikk nesten ikke til å sitte i ro, la Leif Pedersen til.

Mens Natalie Sørslett avslørte at de ikke har ligget i hardtrening til konkurransen, men at det blir gøy å konkurrere videre i landsfinalen i Oslo.

– Jeg var skikkelig spent. Vi var ikke helt forberedt. Vi hadde ikke øvd så mye, men det gikk jo bra da. Jeg gleder meg kjempemye, sa hun.

Kommentarer til denne saken