Gå til sidens hovedinnhold

Politiet om skuddramaet:- Vi har ikke kontroll på våpenet

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært vanskelig å få kommentarer fra Nordland Politidistrikt om utviklingen etter skyteepisoden i Svolvær natt til lørdag.

Lørdag klokken 13.00 sendte politidistriktet ut denne pressemeldingen:

– Mannen som var blitt skutt hadde etterpå ramlet om og falt i havet. Han ble raskt hentet opp og tatt hånd om av helse. Nordlandssykehuset opplyser nå på morgenen at fornærma er under behandling, men at han ikke skal være livstruende skadd. Politiet vil etter planen forsøke å ta avhør av fornærma i løpet av dagen.

Gjerningspersonen forlot åstedet etter at skuddene var blitt avfyrt og ble litt senere på natta kl. 0530, pågrepet av politiet. Pågripelsen var udramatisk. Politiet har ikke kontroll på våpenet, men har opplysninger om hvor det kan befinne seg. Det vil bli iverksatt søk etter det i løpet av dagen.

Det skal ha vært en relasjon mellom de involverte, men det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan gå nærmere inn på hvilken relasjon det er mellom dem.

Politiet har iverksatt etterforskning og vil i løpet av dagen jobbe videre med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og informasjonsinnhenting. Sikta har fram til nå ikke vært i stand til å la seg avhøre, men vil bli forsøkt avhørt senere på dagen, sier politiadvokat Marit O. Heggstad i en pressemelding.

Ønsker tips

Dersom noen har gjort observasjoner eller har informasjon knyttet til hendelsen så ber politiet om at de tar kontakt med politiet på tlf. 02800,

Les også: Vågan kommune har etablert kriseteam

Les også: Steven hørte skuddene falt: – Jeg hørte at det ble avfyrt fire skudd!

Les også:

Bildeserie

Se bildene etter skytedramaet i Svolvær

Les også: Oddny var på puben da det smalt: – Det var dramatisk, og føltes veldig ekkelt

Les også: Gjerningsmannen pågrepet i hjemmet: – Vi fikk bistand fra Oslo politidistrikt og venter nå på bistand fra Kripos

Les også: Flere skudd avfyrt i Svolvær sentrum: – En mann ble truffet av skuddene

Les også: Væpna aksjon i Svolvær: – Ber folk om å holde seg inne 

Kommentarer til denne saken