Gå til sidens hovedinnhold

Ny brannbil til 3,5 millioner

Brannvesenet er veldig godt fornøyd

Artikkelen er over 5 år gammel

Først i desember fikk Lofoten Brann og redningsvesen en helt ny tankvogn til 3,5 millioner kroner. Brannmester Roger Vian er klar på at de nå disponerer stort sett det materiellet de har behov for.

Den gamle tankvogna til Lofoten brann og redningsvesen er fra først på 80-tallet og har nå passert en million kjørte kilometer.

Les også

Selger eldre firhjulstrekker som kun har gått drøye 9.000 km

 

-Den var moden for utskifting. Vedlikeholdskostnadene ble høye og derfor er vi veldig glad for at vi fikk bevilget penger til å kjøpe en ny tankvogn, sier brannmester Roger Vian som ikke klarer å skjule at han er både stolt og glad for nyvinningen.

-Dette er en Scania som har en tankkapasitet på 11000 liter. Det er det samme som på den gamle. På denne er det en takmontert kanon som også kan brukes av personell på bakken. Pumpa har en kapasitet på 3000 liter i minuttet, men på branner bruker vi fra 20 minutter og oppover på tømme tanken. Vi kan koble oss på brannhydranter og vi har også pumpe som vi bruker når vi må hente vann fra fjæra, bekker eller vann, sier Vian.

-Bilen er også utstyrt med en meget kraftig sag som kan skjær gjennom det meste. Vi har også fått en kumsøker. Den kan vi bruke når det ligger snø eller is over kummer som vi skal koble oss på, legger han til.

-Hva koster denne herligheten?

-Den kommer på 3,5 millioner kroner slik den står nå. Den kan også brueks som en ordinær brannbil, slår Vian fast.

-Har dere nå det utstyret dere trenger for å gjøre den jobben dere er satt til?

-Ja, i all hovedsak har vi det. Vi har for lite utstyr til å komme opp i høyden og vi får stadig høyere bygninger. Vi har nå et håp om at i løpet av 2017 skal vi ha en stigebil på plass. Da har vi alt vi har behov for. Det at vi har nytt og moderne utstyr gjør det å være frivillig i brannvesen mye mer motiverende for mannskapene. Folkene som har vært på opplæring på den nye bilen har vist stor glede og engasjement over den nye bilen, avslutter en meget fornøyd brannmester Roger Vian.

Den gamle tankvogna er solgt til Alvdal i Østerdalen.

Kommentarer til denne saken