Vil sikre sms-varsling til berørte av ekstremvær

DEL

Januar i fjor ble deler av Ballstadlandet evakuert etter snøskred. Vestvågøy kommune har nå laget et skriv deg som bor i et område der det kan gå snøskred, eller et område sårbart for ekstremvær.

Dersom det skulle oppstå situasjoner hvor det er behov for befolkningsvarsling, vil kommunen kunne bistå politiet med å sende ut sms-varsel til de berørte.

- Både basert på adresse, og til de som befinner seg i området. Med dette sikrer vi at innbyggerne våre får varsel, enten de er hjemme, eller befinner seg et annet sted, skriver Vestvågøy kommune.

Vestvågøy kommune har inngått en avtale med Nordnorsk Skredovervåkning (NNSO), som innebærer at fjellpartiene ovenfor Ballstadlandet nå vil bli fulgt med på av geologer.

Les også: I vinter skal snømengden på Ballstad overvåkes

Kommune ber beboere i utsatte områder om å tenke gjennom hvor de kan dra dersom de må evakueres.

– Det er politiet som har ansvaret for å iverksette og organisere redningsinnsats der menneskers liv og helse er truet, og få innbyggerne ut av et ras- eller værtruet område. Men det er i all hovedsak de evakuerte som selv må finne et midlertidig oppholdssted, står det videre.

Hit ringer du om det skulle det oppstå værsituasjoner som gjør at du blir usikker på sikkerheten i eget bosted, eller der du befinner deg:

Vestvågøy kommune: 760 56 000

Føles situasjonen prekær, og krever avklaring utenfor kommunens åpningstid, kontakt politiets sentralbord på 02800

Ring 112, dersom situasjonen oppleves som farlig

Artikkeltags