En helg med mye vind i vente

Artikkelen er over 1 år gammel

Sluddbygene vil også komme jevnt og trutt.

DEL

Selv om den sterkeste vinden i Nordland vil komme lenger sør i fylket, vil det også blåse godt i hele Lofoten i helga. Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Bergen, Mette Skjerdal, forteller at det kommer en kort periode med sterk kuling sør i Lofoten fredag.

– Deretter vil det flytte seg lenger nord senere på dagen, og vinden vil minke i sør. Da vil det komme perioder med sterk kuling nord i regionen, sier hun.

Det vil også komme jevnt og trutt med byger, som for det meste vil være sludd.

– Kanskje det kommer som regn tidligst på dagen, men temperaturen vil synke gjennom ettermiddagen og kvelden fredag og da kan det bli hvitt. Temperaturene vil stort sett holde seg rundt null og litt over hele helgen, forteller hun.

Økende temperaturer

Vinden vil fortsette inn i helgen, og vil komme i en vest og nordvestlig retning. Det kommer mye vind, og det vil være kuling i hele Lofoten.

– Det forandrer seg ikke før sent søndag. Da vil retningen på vinden snu, og dreie på en sørvestlig retning. Det vil fortsatt være kuling. Temperaturene vil øke sent søndag og inn mot mandags morgen. Da vil det for det meste komme byger med regn, sier hun.

– Det blir en helg med mye vind og sludd, forteller Skjerdal.

Artikkeltags