Meteorologen: – Nyt snøen mens du kan!

DEL

Det har vært kaldt i Lofoten de siste dagene, og kuldegradene fortsetter søndag. Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Eirin Arnesen, vil komme spredt nedbør, i form av snø, over hele Lofoten søndag.

De samme forholdene vil regjere i Lofoten mandag, tirsdag og onsdag. Torsdag kommer det imidlertid et lavtrykk innover Nordland.

– Lavtrykket tar med seg mildere temperaturer. Det er stor sjanse for at temperaturene vil stige torsdag. Fredag ser det ut som det kommer et nytt og større lavtrykk som vil gi sørvestlig vind og varme temperaturer, sier Arnesen.

Meteorologen peker på at det er langt fram i tid og vanskelig å forutse, men at tendensen på at temperaturene vil stige i midten av neste uke er tydelig.

– Det vil fortsatt komme snø i høytliggende områder, men dette kan man ikke belage seg på langs kysten. Min oppfordring er å nyte snøen mens du kan, sier Arnesen, som krysser fingrene for de snøglade.

– Det ser ut som lavtrykket passerer og forsvinner østover mot Russland inn mot neste helg. Spørsmålet er om det kommer et nytt lavtrykk etter det.

Yr.no melder om temperaturer mellom 0 grader og 3 minusgrader fram til onsdag. Torsdag, fredag og lørdag spås det om temperaturer mellom 1 og 5 plussgrader.

Artikkeltags