Meteorologen byr på vårlig vær neste uke: - Om du skal finne frem shortsen vet jeg ikke, men definitivt grillen!

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste uke er det gode utsikter til mer vårlig vær i Lofoten.

DEL

Det har vært noe varierende vær i påskeuka i Lofoten, med både regn, tåke og solskinn de siste dagene. Værvarselet for neste uke tyder nå på mer vårlig vær i vente.

Først må man likevel gjennom det meteorologikonsulent Trond Robertsen ved værvarslinga i Tromsø kaller en "skikkelig rotbløyte" 2. påskedag.

- Sånn som det ser ut nå blir det sørvest kuling og regn i morgen. Tirsdagen begynner nok på samme viset med sørvest kuling. Men tirsdag ettermiddag, da begynner ting å flaske seg litt til. Da vil vinden avta, dreie mer sydøst og da har vi plutselig 7-8-9-10-11 grader.

Regnet skal gi seg natt til tirsdag og utpå kvelden blir det altså heller ikke vind.

- Det blir veldig lite vind, og da er vi inne i en godværsperiode. Det blir pent vær og to-sifra temperaturer på mellom 10 og 12 grader på dagtid fram til neste søndag.

På tampen av neste helg kan det se ut som det kommer noe nordavind og regn.

- Men værmeldinga før den tid er ganske trygg da?

- Når det gjelder været er det ingenting som er trygt! Men prognosene våre her nå er veldig entydige, og hovedtrenden tilsier knallvær fram til og med neste lørdag.

- Det betyr at man bare skal begynne å lete fram shortsen og grillen?

- Shortsen, vel det vet jeg ikke helt. Men grillen, definitivt! Jeg ser heller ingen grunn til å kjøre med piggdekk framover, oppfordrer Robertsen.

Artikkeltags