Nå kan vi ha sommerlige temperaturer i vente: – Det kan bli opp mot 15 varmegrader!

Artikkelen er over 1 år gammel

Til helga kan det bli et gjensyn med langt mer sommerlige temperaturer i Lofoten. Men først blir det enda litt mer regn.

DEL

Det ligger an til godvær på tampen av denne uka etter store mengder regn, kaldvær og stormflo-varsler.

Mandag varslet Meteorologisk institutt om ekstra høy vannstand fra Lofoten og opp til Finnmark. Vakthavende meteorolog Siri Wiberg sier tirsdag at målingene så vidt var over «gult varsel» på enkelte stasjoner.

Tirsdag var ikke varselet opprettholdt.

– Det er ikke over våre kriterier, selv om det blir ganske høy vannstand også i morgen onsdag, sier hun til Lofotposten.

Været framover blir også preget av noen byger og regn.

– Det blir fortsatt noen byger i morgen onsdag før det blir litt lettere før det igjen er et område med nedbør som passerer torsdag.

Men etter det kommer det mildere luft innover Lofoten.

– Lofoten får nok det beste været på fredag. Da kommer vinden fra riktig retning østfra og skal vi satse på at dere får opp mot 15 varmegrader, anslår Wiberg og modererer seg litt med at den aller høyeste temperaturen nok slår til i enkelte skjermede områder.

Jevnt over blir det likevel en fin høstdag skal vi tro værmeldingen.

– Vi kan nok si at det blir mellom ti og fjorten grader og fine høsttemperaturer, sier meteorologen som også regner med at det blir en del sol fredag etter byger og regn torsdag.

Selv om det beste været kommer fredag ligger det an til å kunne bli mildt gjennom helga.

Artikkeltags