Mange arrangementer i Lofoten denne uken - slik blir været

FANTASTISKE FORHOLD: I 2013 badet Leknes i sol, da Arctic Race of Norway inntok sentrum. Det er heller usikkert om man får lignende værforhold i år.

FANTASTISKE FORHOLD: I 2013 badet Leknes i sol, da Arctic Race of Norway inntok sentrum. Det er heller usikkert om man får lignende værforhold i år. Foto:

Det er ventet mye folk til både NM i Triathlon og Arctic Race of Norway denne uken. Værprognosene tyder på at været blir best tidlig i uken.

DEL

- Det ser ut som at det mandag vil bli delvis skyet, med perioder med sol. Det er ikke helt umulig at man vil få temperaturer opp mot 20 grader. Det kan se ut som at det vil være noen byger ute langs kysten, og det kan være at de kommer inn lokalt. Men stort sett vil det være opphold store deler av dagen, sier vakthavende ved Meteorologisk Institutt, Martin Granerud.

Tirsdag opplyser Granerud at det også da vil være delvis skyet, og perioder med sol.

- Tirsdag kveld vil det nok komme nedbør, og temperaturen blir lavere, et sted mellom 16 og 17 grader. Det vil komme en nordøstlig frisk bris, og det kan bli en liten kuling på vestsiden av Lofoten, ser Granerud.

Temperaturen synker

Onsdag skjer det mye i Svolvær, med blant annet triathlon for barn og supersprinten. På kvelden er det duket for Arctic Race-presentasjon og konsert med Lyse Netter.

Torsdag er det arrangementer både i øst og i vest. I Henningsvær er det Swimrun og Akvathlon. I vest går første etappe av Arctic Race of Norway av stabelen, med etappen Å til Leknes.

- Onsdag og torsdag ser det ut det blir en del skyet vær, dessverre. Det vil også være perioder med litt regn. Temperaturen synker. Onsdag vil den ligge på 14-15 grader, mens den torsdag vil ligge et sted mellom 11 og 12 grader. Det blir med andre gradvis lavere temperatur jo lengre ut i uken vi kommer, sier Granerud .

Når sykkelsirkuset når Vågan fredag, vil været være tilnærmet likt som torsdag.

- Det blir liggende kjølig luft på fredag, og det ser heller ikke ut som at temperaturen vil stige, sier Granerud.Artikkeltags