Meteorologen: Slik blir været første del av uka

Meteorologen spår sol mandag. Tirsdag kommer imidlertid lavtrykket.

DEL

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Charalampos Sarchosid, kan fortelle at et lavtrykk på Østlandet betyr godt vær i Nord-Norge mandag.

– Østlandet får det dårlige været, mens vi får det fine. Bygene som har kommet inn de siste dagene, uteblir mandag. Det vil være perioder med skyer, men hovedsakelig sol i Lofoten. Rolige vindforhold og temperaturer på mellom fem og seks grader gjør det også mulig å sitte ute og nyte sola, sier Sarchosid til Lofotposten.

Sola må imidlertid nytes mandag – for allerede på tirsdag kommer gråværet.

– Da begynner lavtrykket fra sør å nærme seg Nord-Norge dessverre. Det betyr at tirsdagen vil være preget av skyer, og det er også muligheter for at det kan bli noe nedbør. Det positive er at nedbøren kommer som regn og ikke snø – som vi har sett de siste dagene, legger meteorologen til og kan meddele at temperaturen vil være oppe i syv grader.

Onsdag vil det nevnte lavtrykket befinne seg i Nord-Norge.

– Det betyr dessverre at det blir en del nedbør onsdag – i form av en god blanding mellom sludd og regn. Temperaturen vil igjen synke ned til mellom to og fire grader, og nordavinden vi har sett de siste dagene vil returnere.

Ifølge meteorologen vil det samme, grå været med periodevis nedbør også prege Lofoten torsdag.

– Vi får trøste oss med at det ikke er de store mengdene med nedbør, sier Sarchosid.

Artikkeltags