Vinterferieavslutning: Strålende sol, nordlys og store skreifangster

Artikkelen er over 3 år gammel

Den siste delen av vinterferien vil gi stålende vær i helga. Både Windytv og yr.no har samme prognose med lite skyer og mye sol i hele Lofoten. Også blir det nordlys ferdag kveld.

DEL

Like fasinerende vil fredag kveld bli med utsikter for et fantastisk skue på himmelen. Observasjonene fra Rob Stammes på Polarlightcenter i Laukvik tyder på at vi kan forvente et spektakulært nordlys fredag kveld.

– Det er stor sjanse for at vi også fredag kveld for observere et fargerikt og kraftig nordlys. Aktiviteten med sterk solar vind har vart i tre dager. Resultatet av solvindene traff vårt område onsdag. Da var det litt skyet og vi fikk ikke så god effekt av nordlyset. Men i går var det spektakulært med et fargerikt nordlys som hadde høy hastighet som gir mye bevegelse. Vi har mange grupper av turister på Polarlightcenter og tilbakemeldingene fra dem er fantastiske. I går kveld fikk de en flott opplevelse rundt klokken 20.00 og deretter en halvtime fra 23.00 til 23.30. Styrken på nordlyset var 6 i går som er kraftig. I kveld kan vi forvente styrke 4 til 5. Men hastigheten er hele 700 km i sekundet, så det blir mye bevegelse, sier Rob Stammes til Lofotposten.

Nordlys: Flere aktivitetsleverandører i Lofoten utvikler nye nordlysopplevelser som er med på å befeste hele Lofoten som helårs reisemål. Foto: Alex Conu, Destination Lofoten

Nordlys: Flere aktivitetsleverandører i Lofoten utvikler nye nordlysopplevelser som er med på å befeste hele Lofoten som helårs reisemål. Foto: Alex Conu, Destination Lofoten

De som ønsker å få god opplevelse bør søke til et område hvor det er minimalt med lyskilder som forstyrrer.

Strålende skidag

Fredag startet med noe skydekke på Yttersida nordvest av Lofoten. Mens resten av Lofoten lå badet i sol. Fredag morgen var det forholdsvis kaldt med minus 7 grader og svak vind. Temperaturen steg utover dagen og holdt seg på noen få minusgrader. Det kalde stabile været vil fortsette utover helgen med minus fem til minus åtte grader og lite vind bare et par sekundmeter fra øst – nordøst.

De lokale varslene fra yr.no er ganske identiske både vest og øst i Lofoten. Slik ser varslene ut for Ramberg, Leknes og Svolvær.

Fredag: Fra 10 til 18: Sol – svak vind til lett bris og temperatur rundt null grader. Ingen nedbør.

Lørdag: Fra 06 til 18: Sol – svak vind – østlig svak vind fra 2 til 3 sekundmeter. Null nedbør. Fra minus to til minus fram grader.

Søndag: Fra 06 til 18: For det meste sol- litt skyer – østlig svak vind. Null nedbør. Pluss en til minus fem grader.

Windytv melder om lag det samme været. Litt kaldere – men også her lover nettstedet en solrik helg i hele Lofoten.

Snøskredvarslet er satt til 2 moderat for Lofoten. Problem i regionen er fokksnøflakk av varierende fasthet. Nettstedet varsom.no skriver også at man bør være oppmerksom der snødekket endrer seg og eventuelt sprekker opp.

Ski: Skiturer og turer i skog og mark er viktig.

Ski: Skiturer og turer i skog og mark er viktig.

Strålende fangster

De som velger fiskefeltet i stedet for ski og fjelltur får også optimale forhold på Innersida denne helgen. Torsdag ble det gjort eventyrlige fangster. Alt tyder på at innsiget for alvor er i gang. Så da er det bare å ruste seg med svenskpilk og juksa og hente skreien som det er nok av i havet.

Artikkeltags