Meteorologen: Slik blir været de neste dagene

DEL

Vind og snøvær skapte mange trafikale utfordringer i helga som gikk. Søndag ble ferger, hurtigbåter og bussruter innstilt, i tillegg til at enkelte veier og bruer ble stengt.

Mandag vil vinden minke noe i styrke, men det vil fremdeles snø i Lofoten.

– Lofoten vil få mellom syv og ti centimeter snø mandag. Det er såpass kraftig høydevind at de fleste bygene lurer seg forbi, men noen stopper i Lofotveggen. Dere slipper billigere unna enn Troms og Ofoten, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Natt til tirsdag dreier vinden til sørvestlig retning, stiv kuling.

– Den sørvestlige vindretningen vil føre med seg mildvær. Tirsdag vil temperaturen stige til to-tre plussgrader, mens den kan komme opp i 7–8 grader onsdag. Torsdag ser det ut til å bli mellom tre og fem plussgrader. Det blir regnvær fremover, rett og slett, forteller Gislefoss.

Overgangen til mildvær og regn kan skape utfordrende kjøreforhold. Det er allerede sendt ut gult farevarsel for tirsdag.

– Det blir isete forhold grunnet overgang til regn. Det er også meldt moderat skredfare i Lofoten. Mildværet vil fortsette frem til neste helg, opplyser statsmeteorologen.

LES OGSÅ: Kraftig vind gir stengte veier og rammer buss og båtruter - alle bussruter i Lofoten innstilt

LES OGSÅ: Politiet advarer etter at flere trosset rødt lys på brua i uværet: – Det medfører en åpenbar fare å kjøre over

LES OGSÅ: Utfordrende kjøreforhold: Gimsøybrua delvis stengt, og lastebil i grøfta

Artikkeltags