Det KAN BLI litt bedre vær mot helga

Været skal lette utover uka.

Været skal lette utover uka. Foto:

DEL

Jada, vi vet hvor vi bor og at sommertemperatur i Lofoten er det når tallet er tosifra. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at mange ønsker seg temperaturer nærmere 20 grader enn 10, og at det hadde vært stas med blå himmel.

De som følger med værvarselene på yr.no kunne ei lita stund glede seg over utsiktene til 21 grader fredag, men nå er varselet nedjustert noe og vakthavende meterolog Ola Mellem heller kaldt badevann i årene Lofotpostens væroptimistiske medarbeider:

- Det blir neppe helt skyfritt mot helga, og det kommer nok et vinddrag fra nord inn over Lofoten. Det er foreløpig litt tidlig å fastslå, men det kan bli 17-18 grader på fredag. Ellers blir det for det meste oppholdsvær.

Høytrykk er som regel velkomment om sommeren, men det høytrykket som bygger seg opp i nærheten av Lofoten nå, legger seg litt nord eller nordvest for Lofoten og det er ikke en ideell posisjon.

Men alt er relativt, lofotinger kan tross alt glede seg over at lavtrykket som er på tur med regn nordover fra Sverige og Nord-Finland, haster forbi Lofoten og vil legge seg over Troms og Finnmark.

Artikkeltags